Jurgen Klopp și Liverpool sunt gata pentru noul sezon, unul care se anunță extrem de spectaculos, dar și încărcat în același timp. "Cormoranii" au câștigat Supercupa Angliei săpătmâna trecută, iar sâmbătă vor juca în prima etapă în Premier League, în deplasare cu Fulham.
Astăzi, Klopp a susținut conferința de presă premergătoare disputei de pe Craven Cottage și a avut un discurs dur la adresa mai marilor fotbalului, invocând încă o dată faptul că jucătorii vor fi suprasolicitați în următorul an.
Citește și:
Premier League
"Un meci foarte prost!" Jurgen Klopp și-a criticat jucătorii după egalul cu Fulham
IERI LA 15:23

Jurgen Klopp: "Acestă Cupă Mondială are loc la momentul nepotrivit din motive greșite"

Klopp a militat mereu pentru reducerea numărului de meciuri, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Întrebat dacă acest sezon din Premier League seamană cu două curse de sprint, una înainte și alta după Campionatul Mondial din Qatar, germanul a răbufnit, subliniind că turneul final are loc într-o perioadă greșită, din motive care nu țin de fotbal.
"A doua parte a sezonului cu siguranță nu va fi un sprint. Primul meci va fi pe 26 decembrie și ultimul în mai. Ăsta nu e un sprint. Înțeleg întrebarea, dar nu văd un răspuns real.Ne-am pregătit așa cum a trebuit. Pentru 15, 16 jocuri te pregatesti asa cum trebuie sa te pregatesti.
Dacă toți jucătorii ar avea o pauză, atunci nu ar fi o problemă. Ar fi ca o vacanță de iarnă, așa cum am avut-o când activam în Germania. Patru săptămâni. E bine, știm cum să ne descurcăm cu asta. Dar unii jucători vor juca la Cupa Mondială mult timp, iar alții nu, deci nu este deloc OK.
Totul s-a decis cu mult timp în urmă și toată lumea spune că s-a făcut din motive corecte și atât. Chiar nu eram deloc supărat înainte de a veni aici, dar începând să vorbim despre asta mă enervez cu adevărat.
Problema mea este că, deși toată lumea știe că nu este corect, nimeni nu vorbește suficient de des despre asta pentru ca lucrurile să se schimbe. Trebuie să se schimbe ceva.E ca și cu clima. Știm cu toții că trebuie să ne schimbăm, dar nimeni nu ne spune cu adevărat ce trebuie să facem.
Nu înțeleg de ce nu am vorbi despre asta și să facem lucrurile cum trebuie. Doamnelor și domnilor, FIFA, UEFA, Premier League, FA, vă rugăm să începeți să vorbiți între voi.Trebuie să existe o întâlnire în care toți stau împreună și singurul subiect trebuie să fie jucătorii, care sunt cea mai importantă parte a acestui joc.
Acestă Cupă Mondială are loc la momentul nepotrivit din motive greșite", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
Liverpool va avea mulți jucători care vor juca la Mondialul din Qatar, printre care Alisson, Jordan Henderson, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara sau Darwin Nunez. Ceilalți fotbaliști vor merge într-un cantonament în Dubai, unde se vor pregăti centralizat până la reluarea competițiilor intercluburi, la finalul lunii decembrie.
Premier League
Peter Crouch, critic la adresa lui Jurgen Klopp! Ce l-a deranjat pe fostul fotbalist englez
IERI LA 15:13
Premier League
Liverpool, debut cu stângul în Premier League! A obținut un singur punct pe terenul lui Fulham
IERI LA 13:26