Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul când antrena la Dortmund

Andrei Nicolae

Publicat 09/11/2022 la 18:02 GMT+2

Jurgen Klopp este de departe unul dintre cei mai buni antrenori din istoria recentă a fotbalului, cu numeroase trofee cucerite. Tehnicianul neamț a dezvăluit însă că regretă că nu a reușit să realizeze o mutare în perioada în care se afla pe banca Borussiei Dortmund.

Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Actualul antrenor de pe Anfield a petrecut șapte ani alături de gruparea din Bundesliga, perioadă în care a cucerit două titluri de campion, o Cupă a Germaniei și două Supercupe ale Germaniei. Klopp a transferat de-a lungul campaniei sale la Dortmund numeoroși jucători pe care i-a format ulterior, însă managerul de 55 de ani regretă un transfer pe care nu a reușit să îl perfecteze.
Heung-min Son este jucătorul care a fost foarte aproape de a ajunge în curtea Borussiei în 2013, sud-coreanul fiind curtat în acea perioadă de trupa lui Klopp și de Bayer Leverkusen. Extrema stânga care evolua atunci pentru Hamburg făcuse un sezon foarte bun anul precedent, în cadrul căruia reușise să marcheze 12 goluri în 33 de meciuri de campionat. Fotbalistul asiatic a ajuns în cele din urmă la Bayer, iar Klopp încă este măcinat de acel moment.
"Una dintre cele mai mari greșeli din viața mea este că nu l-am semnat pe Son Heung-min. Un jucător excepțional. Este fantasitc, un semn al fotbalului corean și unul dintre cei mai buni atacanți din lume", a spus Klopp pentru KBS News, citat de Daily Mail.
Citește și:

De ce a ales Son Bayer Leverkusen?

Jucătorul asiatic a explicat atunci de ce a ales să nu semneze cu trupa condusă la acea vreme de Jurgen Klopp, iar argumentul său a fost următorul: "Voiam să rămân în Bundesliga. Leverkusen și Dortmund mă voiau.
Ambele echipe joacă în Champions League, dar m-am gândit că Dortmund ar roti jucătorii mai mult decât Leverkusen. De aceea am ales Leverkusen în detrimentul lui Dortmund. Este foarte important să joc regulat la vârsta mea."
Son a petrecut două sezoane în tricoul celor de la Bayer, perioadă în care a adunat 87 de partide și a înregistrat 29 de goluri și 11 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo