Sadio Mane a fost prezentat astăzi la Bayern Munchen. Senegalezul a jucat 6 ani la Liverpool, perioadă în care a câștigat 6 trofee, printre care un tilul în Premier League și unul în Champions League.
Chiar dacă pierderea atacantului este o lovitură pentru Liverpool, Jurgen Klopp a avut un discurs de excepție despre acest subiect. Germanul a vorbit la superlativ despre fostul său jucător, pe care îl include în categoria celor mai mari fotbaliști care au jucat vreodată la clubul de pe Anfield.
"Este un moment mare. Nu are rost ca cineva să încerce să pretindă contrariul. Unul dintre cei mai mari jucători ai lui Liverpool pleacă și trebuie să recunoaștem cât de important este acest lucru.El pleacă cu recunoștința și dragostea noastră. Și, da, pleacă într-un moment în care este unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul mondial.
Premier League
Klopp, gata de cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool! Germanul pariază pe un vârf de top
08/06/2022 LA 08:44
Dar nu trebuie să ne oprim asupra a ceea ce pierdem acum, ci să sărbătorim ceea ce am avut privilegiul să avem.Golurile pe care le-a marcat, trofeele pe care le-a câștigat îl transfromă într-o legendă și într-o icoană în istoria modernă a lui Liverpool.
De când a pășit prima dată pe ușă ne-a făcut mai buni. Dacă cineva ne-ar fi spus în acel moment ce vareuși să realizeze pentru acest club, nu sunt sigur că ar fi fost posibil să înțelegem în acel moment. Cel puțin nu la o asemneea amploare. Sadio a făcut totul posibil.A fi atât de bun pentru o perioadă atât de lungă și a te îmbunătăți continuu sezon după sezon – indiferent cât de sus ți-ai pus ștacheta în precedentul – este un exemplu pentru orice jucător de oriunde de pe planetă", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
Citește și:

Jurgen Klopp: "Respect total decizia lui Mane"

Jurgen Klopp a insistat că îi respectă pe deplin decizia lui Mane de a pleca de la Liverpool și este convins că și suporterii au același sentiment. Germanul a epuizat toate epitetele când a încercat să-l descrie pe senegalez în trei cuvinte, așa cum și-a amintit că a fost rugat să o facă în urmă cu ceva timp.
"Respect total decizia lui Mane și sunt sigur că și suporterii noștri o fac. Dacă iubești Liverpool, trebuie să-l iubești pe Sadio, acest lucru nu este negociabil. Este posibil să facem acest lucru în timp ce acceptăm că pierderea noastră este câștigul lui Bayern. Nu îi dorim decât succes în fiecare meci în care joacă, cu excepția cazului în care, desigur, este împotriva noastră. Steaua lui va continua să crească, nu am nicio îndoială.
Îmi amintesc că în sezonul trecut am fost rugat să-l descriu pe Sadio în trei cuvinte. Am spus atunci că nu se poate face asta. Dacă ar fi să încerc, ar trebui să mi se permită mai multe variante – pentru că există atât de multe moduri în care îl poți descrie folosind trei cuvinte: -Jucător de clasă mondială! Adevărată legendă a clubului! Modelul ideal! Coechipierul perfect! Persoană plină de compasiune! -
Dar cele trei cuvinte care se simt cele mai potrivite astăzi sunt, de asemenea, cel mai greu de spus: - Ne va fi dor de tine! -", a încheiat Klopp unul dintre cele mai emoționante discursuri ținute vreodată de un antrenor care pierde un fotbalist.
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
29/05/2022 LA 05:29
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
28/05/2022 LA 08:09