Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, discurs fabulos despre plecarea lui Mane la Bayern! Germanul, reverență în fața fostului elev

Nicu Savin

Publicat 22/06/2022 la 16:18 GMT+3

Jurgen Klopp a avut un discurs cu totul emoționant privind plecarea lui Sadio Mane de la Liverpool. Germanul a spus că senegalezul este unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului de pe Anfield și a insistat că îi respectă pe deplin decizia, îndemnându-i pe fani să facă același lucru.

Jürgen Klopp (l.) und Sadio Mané

Credit imagine: Getty Images

Sadio Mane a fost prezentat astăzi la Bayern Munchen. Senegalezul a jucat 6 ani la Liverpool, perioadă în care a câștigat 6 trofee, printre care un tilul în Premier League și unul în Champions League.
Chiar dacă pierderea atacantului este o lovitură pentru Liverpool, Jurgen Klopp a avut un discurs de excepție despre acest subiect. Germanul a vorbit la superlativ despre fostul său jucător, pe care îl include în categoria celor mai mari fotbaliști care au jucat vreodată la clubul de pe Anfield.
"Este un moment mare. Nu are rost ca cineva să încerce să pretindă contrariul. Unul dintre cei mai mari jucători ai lui Liverpool pleacă și trebuie să recunoaștem cât de important este acest lucru.El pleacă cu recunoștința și dragostea noastră. Și, da, pleacă într-un moment în care este unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul mondial.
Dar nu trebuie să ne oprim asupra a ceea ce pierdem acum, ci să sărbătorim ceea ce am avut privilegiul să avem.Golurile pe care le-a marcat, trofeele pe care le-a câștigat îl transfromă într-o legendă și într-o icoană în istoria modernă a lui Liverpool.
De când a pășit prima dată pe ușă ne-a făcut mai buni. Dacă cineva ne-ar fi spus în acel moment ce vareuși să realizeze pentru acest club, nu sunt sigur că ar fi fost posibil să înțelegem în acel moment. Cel puțin nu la o asemneea amploare. Sadio a făcut totul posibil.A fi atât de bun pentru o perioadă atât de lungă și a te îmbunătăți continuu sezon după sezon – indiferent cât de sus ți-ai pus ștacheta în precedentul – este un exemplu pentru orice jucător de oriunde de pe planetă", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
Citește și:

Jurgen Klopp: "Respect total decizia lui Mane"

Jurgen Klopp a insistat că îi respectă pe deplin decizia lui Mane de a pleca de la Liverpool și este convins că și suporterii au același sentiment. Germanul a epuizat toate epitetele când a încercat să-l descrie pe senegalez în trei cuvinte, așa cum și-a amintit că a fost rugat să o facă în urmă cu ceva timp.
"Respect total decizia lui Mane și sunt sigur că și suporterii noștri o fac. Dacă iubești Liverpool, trebuie să-l iubești pe Sadio, acest lucru nu este negociabil. Este posibil să facem acest lucru în timp ce acceptăm că pierderea noastră este câștigul lui Bayern. Nu îi dorim decât succes în fiecare meci în care joacă, cu excepția cazului în care, desigur, este împotriva noastră. Steaua lui va continua să crească, nu am nicio îndoială.
Îmi amintesc că în sezonul trecut am fost rugat să-l descriu pe Sadio în trei cuvinte. Am spus atunci că nu se poate face asta. Dacă ar fi să încerc, ar trebui să mi se permită mai multe variante – pentru că există atât de multe moduri în care îl poți descrie folosind trei cuvinte: -Jucător de clasă mondială! Adevărată legendă a clubului! Modelul ideal! Coechipierul perfect! Persoană plină de compasiune! -
Dar cele trei cuvinte care se simt cele mai potrivite astăzi sunt, de asemenea, cel mai greu de spus: - Ne va fi dor de tine! -", a încheiat Klopp unul dintre cele mai emoționante discursuri ținute vreodată de un antrenor care pierde un fotbalist.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo