Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp nu i-a menajat pe cei de la City înainte de meciul direct: "Nu le va plăcea ceea ce spun"

Nicu Savin

Publicat 15/10/2022 la 16:27 GMT+3

Jurgen Klopp a avut un discurs categoric înaintea marelui derby dintre Liverpool și City, în care a făcut referire directă la forța financiară pe care o deține echipa de pe Etihad. Antrenorul "cormoranilor" a subliniat că echipa sa nu poate concura niciodată cu City sau alte formații deținute de state întregi, care își permit orice transfer, fără a avea o limită bugetară.

Jurgen Klopp va fi managerul lui Liverpool până în 2024

Credit imagine: SID

Jurgen Klopp nu trece printr-o perioadă strălucită cu Liverpool. Abia pe locul 11 în Premier League, la 14 puncte distanță de liderul Arsenal, "cormoranii" își vor juca duminică ultima șansă de a rămâne în cursa pentru titlu. Echipa lui Klopp va primi vizita lui Manchester City, în cel mai așteptat meci al săptămânii, în Anglia.
Guardiola a declarat că Liverpool nu va fi scoasă din calculele pentru titlu indiferent de ce se întâmplă în meciul de mâine. Totuși, e greu de crezut că dacă Liverpool nu câștigă mai poate spera că o va ajunge din urmă pe City, văzută de majoritatea specialiștilor principala candidată la titlu, deși momentan Arsenal e lider.
Citește și:

Jurgen Klopp a trimis "săgeți" către City, înainte de meciul direct

La confererința de presă de dinaintea partidei, Jurgen Klopp a fost întrebat ce trebuie să facă Liverpool pentru a ține pasul cu City, moment în care germanul a răbufnit. Antrenorul "cormoranilor" a spus că nimeni nu poate ține pasul cu City, asta din cauza resurselor financiare uriașe ale arabilor care dețin clubulul și care pot cheltui după bunul plac. Klopp a inclus-o pe City între cele 3 echipe europene care au buget nelimitat, celelalte două fiind Newcastle și PSG. Toate aceste formații au în comun faptul că sunt deținute de fonduri de investiții din statele bogate ale Orientului Mijlociu (Qatar, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită).
"Nu vă va plăcea răspunsul meu. Nimeni nu poate concura cu City. Au cea mai bună echipă din lume și auadus cel mai bun atacant de pe piață. Indiferent cât costă, ei o fac. Știu că celor de la City nu le va păcea ceea ce spun. Nimănui nu va plăcea. Dar ai pus întrebarea și ăsta e răspunsul.
Ce poate face Liverpool? Nimic! Nu ne putem compara cu ei. Nu este posibil. Există trei cluburi în fotbalul mondial care pot face ce vor din punct de vedere financiar. Este legal și totul este în regulă. Am auzit că directorul sportiv de la Newcastle (n.r. Dan Ashworth) a spus că nu există plafon bugetar la club. El are dreptate! Are perfectă dreptate. Nu există plafon pentru Newcastle. Felicitări! Dar unele cluburi au plafoane bugetare", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
În sezonul trecut, Liverpool și City au remizat cu același scor în duelurile din Premier League (2-2). Echipa lui Guardiola a câștigat titlul în ultima etapă, semn că cele două formații au fost extrem de apropiate. Liverpool s-a impus cu 3-2 în semifinalele Cupei Angliei, competiție care a și câștigat-o, după ce a trecut de Chelsea la penalty-uri. În startul acestei stagiuni, echipa lui Klopp a învins-o din nou pe City, în Supercupa Angliei, scor 3-1. City nu a mai câștigat pe Anfield din februarie anul trecut, în returul sezonului 2020-2021. Atunci a fost 4-1 pentru "cetățeni".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo