Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Kvaradona", principala țintă a lui Newcastle în 2023! "Coțofenele" se bat cu Manchester City pentru georgian

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/12/2022 la 00:05 GMT+2

Newcastle este revelația sezonului în Premier League. "Coțofenele" sunt pe podium după 15 etape, dar conducerea pregătește deja mutările pentru anul viitor. Kvaratskhelia este principala țintă a clubului în 2023, dar Manchester City și-a manifestat de asemenea interesul pentru georgian.

Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Newcastle și-a setat principala țintă pentru perioada de transferuri din vară. Kvaratskhelia, noua senzație de la Napoli se află pe lista echipei din Premier League, iar o mutare va fi forțată în vara anului viitor, anunță The Times.
Jucătorul are 8 goluri marcate și 10 assist-uri în 17 meciuri pentru italieni în acest sezon. Forma sa bună a atras interesul mai multor giganți ai fotbalului european, printre care și Manchester City. Newcastle, revelația din campionatul englez din acest sezon are puterea financiară nesesară pentru a se bate cu marile cluburi pentru realizarea unui transfer.
Newcastle a făcut deja două transferuri importante în vara trecută, iar Bruno Guimaraes și Sven Botman s-au integrat perfect în echipa antrenată de Eddie Howe. Tehnicianul este cel care insistă și pentru Kvaratskhelia, despre care este convins că are calitățile necesare pentru a face față în Premier League.
Este greu de crezut că Napoli îl va lăsa pe Kvaradona, așa cum este jucătorul alintat de fanii lui Napoli, să plece în această iarnă. Italienii se vor duela cu Eintracht Frankfurt în optimile Champions League și nu av renunța prea ușor la vreun jucător până în vară. În 2023 va fi puțin mai complicat pentru napoletani să îl mai țină pe jucătorul georgian, care a ajuns să fie cotatla 60 de milioane de euro. Multe echipe ar putea veni cu oferte de nerefuzat după încheierea sezonului, astfel că Napoli trebuie să își pregătească bine planul pentru anul viitor.
Citește și:

Manchester City, pe urmele lui "Kvaradona"

Adus în vară de la Dinamo Batumi, Khvicha Kvaratskhelia a surprins prin faptul că Napoli a pus la bătaie 10 milioane de euro pentru transferul lui. O sumă uriaşă pentru un fotbalist care venea din campionatul Georgiei, dar în scurt timp specialiltii au înţeles de ce au supralicitat italienii.
De Laurentiis vrea deja să-i ofere acestuia un contract nou. Acesta implică o creștere semnificativă a salariului, dar și o clauză de reziliere de 74 de milioane de euro. Pentru că pe urmele celui poreclit deja "Kvaradona" sunt mai multe echipe mari, printre care şi Manchester City. Guardiola îl consideră pe atacantul de bandă de 21 de ani prioritate pentru campania de achiziţii de vara viitoare.
"Khvicha Kvaratskhelia a arătat că are un talent diferențial, că este capabil să dezechilibreze orice apărare și că are un simţ ascuţit al porţii. "Băieții mari" din Europa îl urmăresc, dar Manchester City ar fi dispusă să facă tot posibilul pentru a-l semna din sezonul viitor", au scris cei de la sport.es.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo