Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe a dat explicații după excluderea lui Messi din nominalizările pentru Balonul de Aur

Ion Alexandru

Publicat 13/08/2022 la 10:20 GMT+3

Câștigătorul din 2021, Lionel Messi nu este pe lista celor 30 de fotbaliști nominalizați pentru Balonul de Aur. În schimb, Cristiano Ronaldo continuă să spere. Cotidianul francez L'Equipe a exlicat această situație.

Man United - Norwich 3-2. Cristiano Ronaldo, evoluție de senzație pentru "diavolii roșii"

Lionel Messi nu va concura pentru Balonul de Aur pentru prima dată în ultimii 16 ani! De 7 ori câștigător al celui mai râvnit trofeu individual din fotbal, Messi nu se numără, conform France Football, între cei mai buni fotbaliști ai planetei în 2022. Există însă motive clare pentru această excludere surprizătoare. Fanii argentinianului sunt foarte dezamăgiți de decizia francezilor care organizează anul acest concurs. Cotidianul L'Equipe a explicat cum s-a ajuns la această situație în care Messi nu mai are șanse la trofeu, în timp ce rivalul său din ultimii 15 ani Cristiano Ronaldo este în continuare în top.

Messi nu are șanse, în 2022, la a 8-lea Balon de Aur

"Un sacrilegiu? Un eveniment, în orice caz" scrie L'Equipe, care aduce argumente solide în favoarea excluderii lui Lionel Messi din top 30 fotbaliști ai lumii. Primul dintre acest argumente este legat de "Modificarea criteriilor de selecție de la Balonul de Aur". Perioada de analiză a performanțelor este alta, iar ce a făcut Messi în tricoul lui PSG a fost cu mult sub evoluțiile sale obișnuite de Barcelona.
Francezii argumentează că primul său an la Paris nu a fost unul bun, discutând tensiunea cu Pochettino și forma sa slabă pentru a-i eticheta primul sezon drept " primul an la Paris marcat de dezamăgire ”. 6 goluri în Ligue 1, o critică dură la adresa evoluției sale ("O impresie neplăcută că o parte din Leo Messi a rămas la Barcelona, ​​​​implicarea în joc, hotărârea") și un moment cheie: eliminarea devreme din Champions League în dauna lui Real Madrid. Acolo s-au încheiat multe dintre speranțele pariziene și, de asemenea, cele ale lui Messi la al 8-lea Balon de Aur.
Citește și:

Messi, nu. Ronaldo, da

În același articol, L'Équipe explică, după ce a arătat de ce absentează Messi, prezența lui Cristiano Ronaldo în lista de 30 de nominalizați pentru Balonul de Aur. Dar de ce se numără Ronaldo printre cei aleși?
Pentru L'Équipe, motivele sunt mai multe. A devenit cel mai bun marcator al echipei naționale, a marcat 6 goluri în faza grupelor Ligii Campionilor pentru a califica pe Manchester United în optimile de finală și a încheiat sezonul cu 32 de goluri în 49 de meciuri în toate competițiile. Realizări mai mult decât suficiente pentru a fi în continuare în elita fotbalului.
Gala de decernare a Balonului de Aur este programată pe 17 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo