Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, abia pe 6 în acest sezon la "directele" cu granzii Angliei. Incredibil cine e lider

Cristian Mihală

Actualizat 02/04/2024 la 13:58 GMT+3

Liverpool, liderul din Premier League, este abia pe locul 7 într-un clasament al meciurilor directe jucate între granzii Angliei în acest sezon. Lider în acest top inedit e, total neașteptat, Tottenham, formație care e abia pe 5 în clasamentul real.

FC Arsenal - FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

"Campionatul se câștigă în partidele cu echipele mici" spune o lege nescrisă a fotbalului, iar Liverpool pare să sintetizeze cel mai bine acest lucru în acest sezon. Lider în Premier League, formația lui Klopp e văzută de mulți marea favorită la titlu, dar a câștigat un singur meci în duelurile cu formațiile de top 6 în acest sezon. Din 7 astfel de partide, Salah&Co s-au impus doar în turul cu Villa, 3-0, obținând două remize cu City, remizând și pierzând cu Arsenal și nereușind să o bată nici pe United. E adevărat, "cormoranii" au suferit un singur alt eșec, pe lângă confruntarea cu "tunarii", în disputa cu Spurs, din tur.
Aproape incredibil, Tottenham este lider într-un clasament neoficial al meciurilor jucate între primele 6 clasate din cel mai puternic campionat al lumii, formația lui Ange Postecoglou suferind un singur eșec, cu Villa. Dar, din păcate pentru formația lui Drăgușin, londonezii au pierdut partide contra unor formații modeste (tur-retur cu Wolves, de exemplu), astfel că nu pot spera la mai mult de un loc în Liga Campionilor. Momentan Spurs e pe 5, la 3 puncte distanță de locul 4, Villa, dar aproape sigur Anglia va trimite 5 formații în UCL în sezonul viitor.
O singură înfrângere contra granzilor are și Arsenal (tot contra lui Villa), Arteta devenind primul manager din istoria campionatului englez care reușește să nu piardă tur-retur într-un sezon cu echipele lui Klopp și Guardiola. În ceea ce îl privește pe acesta din urmă, City a obținut în acest sezon doar victorii cu United, când vine vorba de disputele cu granzii. În celelalte 6 partide jucate de campioană, Haaland&Co nu s-au putut impune.
Premier League Big 6

De ce e Liverpool favorită la titlu în Premier League

Liverpool a trecut pe primul loc după egalul din weekend, dintre City și Arsenal și, deși avansul e mic (2 puncte în fața "tunarilor", 3 în fața "cetățenilor"), mulți cred că băieții lui Klopp vor fi greu de oprit.
City are la orizont o dublă teribilă în UCL, cu Real Madrid, în timp ce Arsenal va juca în aceeași competiție contra lui Bayern, pentru ca în semifinale, în caz de calificare, formațiile lui Guardiola și Arteta să joace una împotriva celeilalte.
Va fi un consum de energie enorm pentru cele două cluburi, în timp ce Liverpool nu va avea bătăi de cap cu UCL, jucătorii de pe Anfield putând să se păstreze mult mai proaspeţi pentru campionat. Evident, "cormoranii" sunt printre marii favoriţi la câştigarea Europa League, dar această competiţie nu are aceeaşi miză ca Liga Campionilor şi cu siguranţă tehnicianul german va odihni unii titulari în Europa. "The Reds" au, pe hârtie, un program abordabil și în acest moment și-au recuperat mulți dintre titulari, ceea ce reprezintă un plus imens.
Un alt argument în favoarea lui Salah&Co ține de "efectul Klopp". Germanul a anunțat că e la ultimul său sezon pe Anfield, astfel că s-a creat o emulație fantastică, jucătorii evoluând în fiecare partidă la 100%, dorind să îi facă un cadou superb unuia dintre cei mai influenți manageri din istoria lui Liverpool.
În egală măsură, plecarea lui Klopp a creat o unitate și mai mare între fani și jucători, suporterii "cormoranilor" oferindu-le un avantaj enorm fotbaliștilor în meciurile de pe teren propriu. De altfel, Liverpool a pierdut acasă un singur meci din ultimele 57 disputate (43 de victorii, 13 egaluri). Pe Anfield vor mai sosi până la finalul sezonului Sheffield United, Palace, Tottenham și Wolves și e greu de crezut că băieții lui Klopp nu vor obține punctaj maxim din aceste partide.
La mijlocul acestei săptămâni avem intermediară în Anglia, iar City poate ieși din cursa pentru titlu, în cazul în care nu o învinge pe Villa, în ceea ce reprezintă derbyul de clasament al etapei. Liverpool și Arsenal au, în teorie, misiuni ușoare, urmând a evolua contra codașelor Sheffield United, respectiv Luton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo