Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool - Arsenal 2-2 | Spectacol total pe Anfield. Liderul a condus cu 2-0 și a tremurat pentru remiză pe final

Maria Olteanu

Actualizat 09/04/2023 la 20:35 GMT+3

Liverpool și Arsenal au încheiat la egalitate, scor 2-2, partida contând pentru etapa 30 din Premier League. Liderul a condus cu 2-0, Salah a ratat de la punctul cu var, iar Firmino a marcat golul egalizator pe final, atunci când Liverpool a mai ratat două ocazii uriașe de a se impune.

Granit Xhaka of Arsenal is confronted by Trent Alexander-Arnold and Ibrahima Konate during the Premier League match between Liverpool and Arsenal at Anfield on April 09, 2023 in Liverpool, England

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și Arsenal s-au întâlnit duminică seara, de la ora 18:30, în ultima etapă a rundei cu numărul 30 din Premier League. Gazdele de pe Anfield ocupau locul 8 înaintea întâlnirii cu liderul clasamentului, având totodată și o serie de 4 meciuri fără succes. De partea cealaltă, elevii lui Arteta erau neînvinși de la jumătatea lui februarie și soseau cu moral bun, câștigând și disputa tur, din luna octombrie, scor 3-2.
Meciul de pe Anfield a început perfect pentru liderul ierarhiei, care a avut nevoie de doar 8 minute pentru a deschide scorul. Un contraatac inițiat de Odegaard a făcut ca balonul să ajungă în posesia lui Martinelli, iar brazilianul nu a iertat și a finalizat cu un șut pe jos, pentru 1-0 în favoarea oaspeților.
Golul lui Gabriel Martinelli a fost al 25-lea reușit de el în Premier League, alăturându-se astfel coechipierului său Gabriel Jesus ca singurul jucător sud-american care a atins această la bornă la 21 sau mai puțin de 21 de ani.
Reușita a reprezentat și o altă bornă atinsă de Martinelli, care a reușit astfel să marcheze mai multe goluri împotriva lui Liverpool decât împotriva oricărui alt club în cariera sa, la nivel de seniori.
Gazdele au încercat să reechilibreze jocul, iar în minutul 20 al duelului au trecut pe lângă o ratare uriașă. Robertson a pătruns în careu și a încercat să strecoare mingea în poartă, însă execuția sa a depășit buturile lui Ramsdale.
Liderul Arsenal nu s-a mulțumit cu marcarea unui singur gol pe terenul formației lui Klopp, așa că și-a majorat ecartul în minutul 28. Martinelli a centrat perfect pentru Gabriel Jesus, care a fructificat pasa bună pe care a primit-o și a transformat-o în gol, reluând fără probleme în poarta păzită de Allison, pentru 2-0.
A fost pentru prima dată când Arsenal a condus la două goluri într-un meci de Premier League pe Anfield, din septembrie 2012.
Mo Salah a încercat să reducă din ecart după mai bine de 30 de minute de la cel dintâi fluier al jocului, însă egipteanul, rămas singur cu portarul, a semnat doar o ratare mare, pe fondul unei finalizări slabe.
Înainte de intrarea la vestiare, gazdele au reușit să spargă gheața și să marcheze cel dintâi gol în poarta lui Arsenal. După momente prleungite în ofensivă, balonul a ajuns în posesia lui Salah, care de această dată nu a mai iertat și a făcut 2-1, stabilind scorul pauzei.
CITEȘTE ȘI:

Salah, înger și demon pentru Liverpool, în meciul cu Arsenal

După ce a reușit să o readucă pe Liverpool în meci, marcând pe final de primă repriză, Mo Salah a avut șansa să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj imediat după întoarcerea de la vestiare.
Jota a fost faultat în careu de Holding, iar arbitrul a pus mingea pe var. Salah nu a fructificat însă oportunitatea, ratând de la 11 metri șansa de a face 2-2, în minutul 54 al confruntării.
Arsenal a revenit în atac, însă Allison nu i-a mai permis liderului să se distanțeze pe tabelă.
Liverpool a avut și ea șansa să marcheze, însă Nunez, scăpat singur cu Aaron Ramsdale, a fost oprit în ultimul moment din drumul spre gol.
Până la urmă, într-o atmosferă fabuloasă pe Anfield, Liverpool a dat lovitura și a restabilit egalitatea în minutul 88 al duelului. Arnold a centrat din partea dreaptă, iar Firmino a fost omul potrivit, la locul potrivit, și a reluat în poartă cu o lovitură de cap, pentru 2-2.
Salah a fost aproape să marcheze pentru 3-2 și să întoarcă scorul, însă Ramsdale a avut o intervenție uriașă, ținându-și echipa în viața. Același Ramsdale a salvat din nou în secundele următoarele, iar Arsenal a plecat pe contraatac, fără modificări pe tabelă însă.
S-a terminat 2-2, la capătul unui joc în care oaspeții au condus cu 2-0 după mai puțin de jumătate de oră din meci.
În urma acestui rezultat, Arsenal rămâne pe primul loc, cu 73 de puncte, fiind la 6 lungimi în fața lui Manchester City, care are însă și un joc în minus.

Liverpool - Arsenal 2-2 | Echipele de start

  • Liverpool: Allison - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Jones, Henderson - Salah, Jota, Gakpo. Rezerve: Kelleher, Gomez, Thiago, Milner, Firmino, Elliott, Tsimikas, Nunez, Matip
  • Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zinchenko - Partey, Xhaka, Odegaard - Saka, Jesus, Martinelli. Rezerve: Turner, Tierney, Smith Rowe, Kiwior, Trossard, Jorginho, Vieira, Nelson, Walters

REZULTATE ETAPA A 30-A DIN PREMIER LEAGUE

  • Manchester United - Everton, 2-0
  • Aston Villa - Nottm Forest, 2-0
  • Brentford - Newcastle, 1-2
  • Fulham - West Ham, 0-1
  • Wolverhampton - Chelsea, 1-0
  • Tottenham - Brighton, 2-1
  • Leicester - Bournemouth, 0-1
  • Southampton - Manchester City, 1-4
  • Leeds - Crystal Palace, 1-5
  • Liverpool - Arsenal, 2-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo