Tragerea la sorți a programului din Premier League a avut loc astăzi și presa engleză a tras deja câteva concluzii importante în perspectiva noului sezon. Deși e prematur să se opereze calcule, jurnaliștii de la Daily Mail au scos în evidență că Liverpool va avea cel mai greu program dintre echipele din Big Six în prima parte a stagiunii.
"Cormoranii" vor începe sezonul pe terenul lui Fulham, pe 6 august. Astfel, formația de pe Anfield devine prima din istorie care începe 4 stagiuni consecutive împotriva unor echipe nou-promovate.
Premier League
Viitorul lui Ronaldo ar putea fi anunțat pe 7 iulie! Ce club insistă pentru transferul lui Cristiano
ACUM 2 ORE
Citește și:

Liverpool, dezavantajată de programul din Premier League

Dacă începutul pare unul la îndemână, ceea ce urmează pentru Salah & Co se anunță extrem de dificil. Evident că toate marile echipe vor juca între ele, dar este foarte important și când o vor face, iar din acest puncte de vedere Liverpool a avut un ghinion teribil.
"Cormoranii" vor juca 6 meciuri în grupele Champions League, iar după 4 dintre acestea vor avea derby-uri în Premier League. Astfel, Liverpool va juca cu Chelsea (17 septembrie), Arsenal (8 octombrie), Manchester City (15 octombrie) și Tottenham (5 noiembrie) la 3 sau maxim 4 zile distanță de duelurile din cea mai importantă competiție europeană.
Spre deosebire de Liverpool, celelalte forțe din Anglia au avut mai multă șansă. Arsenal, Chelsea, Manchester City și Tottenham vor avea de jucat numai două meciuri contra unor alte formații din Big Six imediat după duelurile din Europa, fie că este vorba despre Champions League sau Europa League.
Cea mai norocoasă a fost Manchester United, care nu va întâlni adversari dificili în campionat după meciurile din Europa League. Cea mai bine clasată echipă din sezonul trecut cu care se va confrunta United după un meci european este West Ham United, pe 29 octombrie. Astfel, Ten Hag va avea toți jucătorii de bază odihniți la derby-urile din prima parte a campionatului.
Programul primei etape din Premier League
  • Crystal Palace v Arsenal
  • Fulham v Liverpool
  • AFC Bournemouth v Aston Villa
  • Leeds v Wolves
  • Leicester v Brentford
  • Newcastle v Nottingham Forest
  • Tottenham v Southampton
  • Everton v Chelsea
  • Manchester Utd v Brighton
  • West Ham v Manchester City
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
ACUM 7 ORE
Premier League
Cel mai curtat fotbalist din lotul lui Klopp a semnat! Unde va juca în următorii 4 ani
IERI LA 14:23