Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, între un cumpărător american și un grup de investiții din Dubai! Suma afacerii este uriașă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/11/2022 la 14:57 GMT+2

Liverpool a fost scoasă la vânzare de către grupul care deține clubul din 2010. Fenway Sports Group ar fi primit și primele oferte pentru echipă, presa din Anglia vehiculând o sumă uriașă oferită de către un grup de investitori din Dubai.

Liverpool może zostać sprzedany

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Fenway Sports Group, consorțiul american care deține clubul Liverpool din anul 2010, a decis să scoată la vânzare echipa. Informația a apărut acum două zile în presa britanică, iar aceleași surse anunță că au apărut și primii interesați de această tranzacție.
Betano Afiș, varianta 2
Dubai International Capital este un grup de investitori care ar fi lansat o primă ofertă pentru clubul la care antrenează Jurgen Klopp. Potrivit The Mirror, potențialii investitori sunt gata să achite 4,3 miliarde de lire sterline celor de la FSG pentru ca afacerea să se facă.
FSG nu va ceda clubul atât de ușor, actualii investitori dorind să primească niște asigurări care să-i convingă că cel care va prelua acțiunile dorește doar binele și nu va avea intenții ascunse.
"FSG a primit în ultima perioadă întrebări privind posibilitatea ca terţi să devină acţionari la Liverpool. În condiţii corecte, vom lua în considerare să vindem acţiuni, dacă această soluţie este cea mai bună pentru Liverpool, ca şi club. FGS rămâne strict legată de succesul lui Liverpool, atât în teren, cât şi în afara sa", se arată în comunicatul FSG pentru The Athletic.
Citește și:

Steve Pagliuca, acționar la Atalanta, și-ar dori să investească la Liverpool

Steve Pagliuca, cel care deține 55% din acțiunile de la clubul Atalanta, din Serie A, este un alt investitor despre care au apărut zvonuri cu privire la o posibilă cumpărare. Omul de afaceri american are o avere estimată la 3 miliarde de lire sterline și deține echipa de baschet, Bolton Celtics, cea care are 17 titluri în NBA.
El este coproprietar la un cunoscut lanț de restaurante de tip fast food, iar avantajul pe care îl are față de investitorii din Dubai este relația bună avută cu grupul FSG.
Clubul Liverpool a fost evaluat la 3,5 mmiliarde de lire de către Forbes, suma de aproape 12 ori mai mare decât cea cheltuită de FSG în 2010, când au preluat echipa. În toată această perioadă, Liverpool a cucerit UEFA Champions League (2018/19), Premier League (2019/20), Campionatul Mondial al Cluburilor (2019), FA Cup (2021/22), Cupa Ligii Angliei (2011/12, 2021/22) și Supercupa Europei (2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo