Articol scris de Dani Morar
Internaționalul ucrainian Mykhaylo Mudryk este văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători din noua generație. Newcastle ar fi ultima echipă ce a intrat în discuții pentru un eventual transfer, Liverpool și Arsenal fiind și ele de mult cu ochii pe jucătorul de bandă stângă de 21 de ani.
Șahtior încearcă să profite de pe urma interesului generat de talentul pe care îl are în curte și începe licitația de la 50 de milioane de lire. Ucraineanul este printre cele mai urmărite nume din Europa la momentul actual. Venit din academia lui Șahtior, el a debutat în Champions League în sezonul precedent, fără a avea vreo reușită. În această campanie, Mudryk a marcat în ambele meciuri jucate de echipa sa în Ligă: în victoria cu 4-1 cu Leipzig și în remiza cu Celtic.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
ACUM 26 MINUTE
Cifrele sale au fost foarte bune și în campionatul intern, reușind 7 goluri și două pase decisive în stagiunea precedentă. Mudryk trage tare să își îmbunătățească aceste cifre în noul sezon, însă are doar un assist în dreptul său până în acest moment.
Ucraineanul spune că a avut multe de învățat de la Cristiano Ronaldo și dorește să îi calce pe urme starului portughez.
"Inspirația mea a fost întotdeaun Cristiano Ronaldo. M-a impresionat deoarece e dovada vie că munca te aduce acolo unde îți dorești. Mă văd jucând în felul în care o face Ronaldo", a spus Mudryk.
Potrivit presei engleze, Everton și Brentford au fost și ele printre cluburile care s-au interesat de serviciile lui Mudryk. Brentford ar fi făcut și o ofertă de 25 de milioane de lire, conform teamtalk.com, considerată mult sub pretențiile echipei ucraineene. Albaștrii ar fi plusat și au oferit 30 de milioane de lire, însă Șahtior nu și-a schimbat poziția.
Citește și:

Premier League este văzută ca destinație sigură pentru Mudryk

Sursa citată menționează că multe voci îl văd deja în Premier League pe talentaul jucător, chiar în următoarele 12 luni. Mudryk a fost extrem de lăudat din punct de vedere tehnic, iar specialiștii cred că are toate calitățile pentru a face pasul spre campionatul englez.
Dario Srna a afirmat că fotbalistul din curtea Șahtiorului este o adevărată comoară și poate fi comparat cu ușurință cu Vinicius sau Mbappe. Fostul internațional croat ocupă funcția de director sportiv la Șahtior și îl cunoasște foarte bine pe Mudryk.
Newcastle și Arsenal pot da bătălia finală pentru tânărul talent, ambele cluburi permițându-și să scoată din buzunar suma cerută în schimbul său. Rămâne de văzut dacă Liverpool e dispusă să intre în această licitație, în condițiile în care a cheltuit 100 de milioane în vară pe Darwin Nunez.
Șahtior se va deplsa la Madrid pentru meciul cu Real din Champions League, care are loc miercurea viitorea. Partida este momentul perfect pentru ca Mudryk să mai sclipească încă o dată și să confirme interesul uriaș dezvoltat asupra sa.
Cupa Mondială FIFA
Adidas, verdict în cazul golului "fantomă" al lui Cristiano Ronaldo! Ce indică senzorii de pe minge
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portugalia, calificată matematic în optimile Cupei Mondiale după victoria în fața Uruguayului
ACUM 17 ORE