Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luptă dură pentru noul star al Ucrainei! Șahtior începe de la 50 de milioane licitația în care sunt Arsenal și Liverpool

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/09/2022 la 17:50 GMT+3

Mykhaylo Mudryk, jucătorul care a atras deja atenția granzilor din Premier League, esyte unul dintre cele mai urmărite talente ale fotbalului european. Șahtior este hotărâtă să negocieze de la 50 de milioane de lire în sus un posibil transfer.

Shakhtar Donetsk's Ukrainian forward Mykhailo Mudryk celebrates scoring the 1-1 goal during UEFA Champions League Group F between Shakhtar Donetsk and Celtic FC in Warsaw on September 14, 2022. (Photo by JANEK SKARZYNSKI / AFP) (Photo by JANEK SKARZYNSKI/

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Internaționalul ucrainian Mykhaylo Mudryk este văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători din noua generație. Newcastle ar fi ultima echipă ce a intrat în discuții pentru un eventual transfer, Liverpool și Arsenal fiind și ele de mult cu ochii pe jucătorul de bandă stângă de 21 de ani.
Șahtior încearcă să profite de pe urma interesului generat de talentul pe care îl are în curte și începe licitația de la 50 de milioane de lire. Ucraineanul este printre cele mai urmărite nume din Europa la momentul actual. Venit din academia lui Șahtior, el a debutat în Champions League în sezonul precedent, fără a avea vreo reușită. În această campanie, Mudryk a marcat în ambele meciuri jucate de echipa sa în Ligă: în victoria cu 4-1 cu Leipzig și în remiza cu Celtic.
Cifrele sale au fost foarte bune și în campionatul intern, reușind 7 goluri și două pase decisive în stagiunea precedentă. Mudryk trage tare să își îmbunătățească aceste cifre în noul sezon, însă are doar un assist în dreptul său până în acest moment.
Ucraineanul spune că a avut multe de învățat de la Cristiano Ronaldo și dorește să îi calce pe urme starului portughez.
"Inspirația mea a fost întotdeaun Cristiano Ronaldo. M-a impresionat deoarece e dovada vie că munca te aduce acolo unde îți dorești. Mă văd jucând în felul în care o face Ronaldo", a spus Mudryk.
Potrivit presei engleze, Everton și Brentford au fost și ele printre cluburile care s-au interesat de serviciile lui Mudryk. Brentford ar fi făcut și o ofertă de 25 de milioane de lire, conform teamtalk.com, considerată mult sub pretențiile echipei ucraineene. Albaștrii ar fi plusat și au oferit 30 de milioane de lire, însă Șahtior nu și-a schimbat poziția.
Citește și:

Premier League este văzută ca destinație sigură pentru Mudryk

Sursa citată menționează că multe voci îl văd deja în Premier League pe talentaul jucător, chiar în următoarele 12 luni. Mudryk a fost extrem de lăudat din punct de vedere tehnic, iar specialiștii cred că are toate calitățile pentru a face pasul spre campionatul englez.
Dario Srna a afirmat că fotbalistul din curtea Șahtiorului este o adevărată comoară și poate fi comparat cu ușurință cu Vinicius sau Mbappe. Fostul internațional croat ocupă funcția de director sportiv la Șahtior și îl cunoasște foarte bine pe Mudryk.
Newcastle și Arsenal pot da bătălia finală pentru tânărul talent, ambele cluburi permițându-și să scoată din buzunar suma cerută în schimbul său. Rămâne de văzut dacă Liverpool e dispusă să intre în această licitație, în condițiile în care a cheltuit 100 de milioane în vară pe Darwin Nunez.
Șahtior se va deplsa la Madrid pentru meciul cu Real din Champions League, care are loc miercurea viitorea. Partida este momentul perfect pentru ca Mudryk să mai sclipească încă o dată și să confirme interesul uriaș dezvoltat asupra sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo