Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man City, împiedicată de Brentford! Declarația uluitoare după victorie: "Am sperat să joace Haaland"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/11/2022 la 12:11 GMT+2

În ultimul meci al campioanei en-titre de dinainte de pauza competițională cauzată de desfășurarea Cupei Mondiale din Qatar, formația antrenată de Pep Guardiola nu a reușit să obțină vreun punct pe Etihad, fiind învinsă de Brentford. Antrenorul "albinelor" a avut o reacție uimitoare la finalul partidei.

Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland reacts during the English Premier League football match between Manchester City and Brentford at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 12, 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Manchester City a pierdut aseară primul meci pe teren propriu în acest sezon în fața celor de la Brentford, după o perioadă de aproape 9 luni de invincibilitate pe Etihad Stadium. Oaspeții au deschis scorul în minutul 16 prin Ivan Toney, însă chiar înainte de pauză, "cetățenii" au egalat printr-un gol foarte frumos reușit de Phil Foden. Chiar dacă l-a avut în teren arma letală din acest sezon, pe Erling Haaland, Pep Guardiola nu a obținut niciun punct, după ce Brentford a dat lovitura în al 8-lea minut de prelungiri pe un contraatac tăios prin același Ivan Toney.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Astfel, Brentford a urcat până pe 10 în clasament cu 19 puncte acumulate după 15 meciuri, în timp ce Manchester City a rămas în spatele liderului Arsenal la 5 puncte, deoarece "tunarii" au învins în cadrul acestei etape în deplasarea de la Wolverhampton cu 2-0.
De pe 19 februarie 2022 nu mai pierduseră "cetățenii" pe teren propriu, de la un meci cu Tottenham Hotspur câștigat de londonezi cu 3-2. De atunci au urmat 18 victorii și nicio remiză pe Etihad Stadium, o statistică fabuloasă pentru formația antrenată de Pep Guardiola, însă recordul s-a năruit în jocul de ieri împotriva trupei lui Thomas Frank.
Culmea, antrenorul oaspeților s-a bucurat de faptul că pe teren a fost titular Erling Haaland, golgeterul Premier League, pentru că victoria este cu atât mai savuroasă când adversar a fost cel mai bun atacant din Europa în acest moment.
Citește și:

Declarațiile lui Thomas Frank după victoria cu Manchester City

La finalul partidei, antrenorul "albinelor" a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi, cu precădere asupra celor din defensivă, cu toate că atacantul Ivan Toney a fost autorul celor două goluri. Pentru managerul de 49 de ani a contat foarte mult modul în care echipa sa s-a apărat în fața "cetățenilor", mai ales că au reușit să-l țină în frâu pe principalul pericol, Erling Haaland.
Thomas Frank a spus că aceasta a fost și strategia echipei, de a-l anihila pe starul norvegian, nelăsându-l să primească pase de la colegii săi, în special de la Kevin De Bruyne, belgianul fiind cel mai bun pasator din campionatul englez.
"Chiar am sperat că ei îl vor juca pe Haaland, pentru că este chiar o victorie mare dacă îi bați cu Haaland în primul 11. Am avut o anumită tactică și am respectat-o cu succes. Am încercat să-l închidem pe Kevin De Bruyne și a trimis doar câteva mingi în zone periculoase.
Știam foarte bine de calitățile lui Haaland în careu, ne-am pregătit și cred că l-am scăpat o singură dată, când a sprintat pe lângă Ben Mee. Toată echipa a făcut un meci fantastic, în special cei 3 fundași centrali. Performanța noastră a fost cu adevărat impresionantă.
Poate că acesta este cel mai bun rezultat din istoria clubului, este impresionant. Pentru fani, sunt atât de bucuros că am putut crea un moment magic de necrezut pentru ei.
Au avut mai mult timp mingea, au avut mai multe șuturi, dar a fost meritat. Suntem stația de autobuz din Hounslow împotriva celei mai bune echipe din lume. Știu că ne-au dominat, dar am simțit că există o oportunitate. Sunt atât de încântat și mulțumit că am reușit", a spus antrenorul lui Brentford după succesul cu City.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo