Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man City - Liverpool 4-1 | "Cetățenii" țin aproape de liderul Arsenal! Salah, performanță unică în ultimii 36 de ani

Nicu Savin

Actualizat 01/04/2023 la 18:10 GMT+3

Manchester City a câștigat în această după-amiază derby-ul cu Liverpool, scor 4-1, meci contând pentru a 29-a etapă din Premier League. La pauză a fost 1-1, dar echipa lui Guardiola s-a dezlănțuit în partea secundă. În urma acestui rezultat, "cetățenii" s-au apropiat, cel puțin pentru câteva ore, la 5 puncte de liderul Arsenal.

Manchester City's English midfielder Jack Grealish (R) celebrates with teammates after scoring their fourth goal during the English Premier League football match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, north west England

Credit imagine: Getty Images

După două săptămâni de pauză, Premier League a revenit în prim plan cu un meci de gală: Manchester City - Liverpool. "Cetățenii" erau obligați să câștige pentru a rămâne aproape de liderul Arsenal, în timp ce pentru "cormorani" era o oportunitate de a se apropia de locurile care duc în Champions League. Chiar dacă Haaland nu a putut juca, campioana Angliei a făcut un meci mare, mai ales în partea secundă, și s-a impus cu un categoric 4-1.
Echipa lui Pep Guardiola a început foarte bine meciul, având primele două ocazii de a marca, prin Rodri și Mahrez, în minutele 11 și 15, dar mingea fie a fost reținută de Alisson, fie a trecut pe lângă poartă. Ulterior, în minutul 17, Mohamed Salah a deschis scorul cu un șut din interiorul careului, la colțul lung, la care Ederson nu a putut interveni.
A fost al 4-lea gol marcat de egiptean contra lui City în acest sezon, în tot atâtea meciuri disputate între cele două echipe. De 36 de ani nu s-a mai întâmplat ca un jucător de la Liverpool să marcheze în 4 meciuri contra aceluiași adversar pe parcursul aceluiași sezon. În sezonul 1986-1987, Ian Rush înscria în 5 meciuri contra lui Everton.

Manchester City - Liverpool 4-1 | "Cetățenii" cursa de urmărire a lui Arsenal

În minutul 22, Mahrez a trimis un șut din interiorul careului, din voleu, dar balonul nu a prins spațiul porții. După alte 5 minute, Julian Alvarez a fost cel care a restabilit egalitatea, cu un șut din 6 metri, după un assist al lui Grealish, la capătul unei faze superbe create de echipa lui Guardiola.
Imediat după pauză, gazdele au preluat conducerea pe tabelă. De Bruyne și-a dus echipa în avantaj după doar 52 de secunde de la reluarea meciului, înscriind în poarta goală, după o pasă perfectă a lui Mahrez. A fost al 100-lea gol marcat de belgian în campionat (sunt luate în calcul și reușitele din campionatul Belgiei și Bundesliga).
Începutul dezastruos de repriză i-a afectat serios pe cei de la Liverpool, care au cedat complet. În minutul 52, Gundogan a făcut 3-1, după o fază la care Arnold reușise să scoată in-extremis, din apropierea liniei porții, un șut al lui Alvarez. Apărarea oaspeților a cedat din nou în minutul 74, când Grealish și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după o nouă fază genială a "cetățenilor".
Înainte de golul 4 al lui City, Klopp a făcit 4 schimbări deodată, dar impactul noilor intrați a fost insignifiant. Meciul era deja pierdut, iar finalul a fost un chin pentru Liverpool, care a privit neputincioasă la mașinăria de pase a lui Guardiola. Scorul putea fi mult mai mare, dar "cetățenii" nu au mai forțat și s-a terminat 4-1.
În urma acestui rezultat, Manchester City s-a apropiat la 5 puncte de liderul Arsenal. Echipa lui Arteta va juca azi acasă cu Leeds, iar un succes ar reface ecartul de 8 puncte, cu mențiunea că City ar avea un meci în minus. De partea cealaltă, Liverpool rămâne pe locul 6 și are nevoie de un final aproape perfect de sezon pentru a prinde un loc de Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo