Artico scris de Daniel Ișvanca
Campioana Angliei a găsit soluția pentru plecarea lui Fernandinho, brazilianul care a părăsit-o pe City după 9 ani și care era o piesă importantă a mașinăriei de fotbal a lui Pep. Este vorba de Kalvin Phillips, jucătorul care a evoluat până în prezent doar în tricoul celor de la Leeds United.
În vârstă de 26 ani, Kalvin Phillips este noul mijlocaș al celor de la Manchester City, "cetățenii" achitând în schimbul său o sumă generoasă în contul celor de la Leeds, 42 milioane de lire sterline, plus bonusuri în valoare de 5 milioane de lire. Banii plătiți pe Phllips provin din vânzarea la Gabriel Jesus la Arsenal.
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 16 ORE

Kalvin Phillips, al 4-lea transfer al verii făcut de Manchester City

Poreclit "Yorkshire Pirlo", fiind deseori asemănat cu fostul mare internațional italian pentru stilul său de joc, Phillips este născut din mamă irlandeză și tată jamaican, iar debutul său la Leeds a avut loc în anul 2015, mai exact pe data de 6 aprilie, într-un meci pierdut de echipa sa cu Wolves.
După 7 ani, 233 apariții, 13 goluri și 13 assist-uri, internaționalul englez a semnat un contract valabil pe 5 sezoane cu formația de pe Etihad Stadium și va trece de la evitarea retrogradării la fotbal de Champions League.

CUM A FOST DESCOPERIT KALVIN PHILLIPS DE LEEDS?

Deși a crescut doar alături de mamă și de bunicii din partea mamei, britanicul a fost înscris la un club local (Wortley) în anul 2003, iar 7 ani mai târziu, a fost remarcat de către cei de la academia Leeds. Chiar el a povestit cum, la un turneu la care Wortley juca din postura de gazdă și la care el era doar spectator, din cauza lipsei de jucători, a fost introdus în teren, acolo unde și-a arătat imediat calitățile. Timp de 6 săptămâni, Phillips a fost în probe și a fost intens supravegheat, până când, în cele din urmă, a fost înregistrat la club.
Pe 8 septembrie 2020, mijlocașul și-a făcut și debutul la echipa națională de fotbal a Angliei, într-un meci cu Danemarca, arbitrat chiar de Istvan Kovacs. De atunci, Kalvin a strâns nu mai puțin de 23 selecții.
Premier League
Arsenal, meci magic cu Leicester, Jesus a fost de neoprit. City, succes facil cu Bournemouth
13/08/2022 LA 15:54
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41