Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City riscă depunctarea sau chiar retrogradarea! Ar fi încălcat de peste 100 de ori regulile financiare

Nicu Savin

Actualizat 06/02/2023 la 13:57 GMT+2

Manchester City este acuzată de Premier League că a încălcat de peste 100 de ori regulile financiare, pe parcursul a 9 sezoane competiționale. Conform presei engleze, dacă va fi declarat vinovat, clubul de pe Etihad riscă o depunctare drastică sau chiar retrogradarea în Championship.

Manchester City manager Pep Guardiola during the Premier League match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad Stadium on January 19, 2023 in Manchester, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Manchester City este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, dar investițiile uriașe la clubul finanțat de magnații din Emiratele Arabe Unite pot aduce prejudicii uriașe. Premier League a investigat operațiunile financiare ale celor de la Manchester City între 2009 și 2018 și a constatat nereguli grave.
Confom comunicatului oficial emis de Premier League, City a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ului financiar. Acuzațiile împotriva campioanei în curs se referă la informații financiare despre venituri, detalii despre remunerarea managerilor și a jucătorilor, reglementările UEFA cu privire la profitabilitatea și sustenabilitatea clubului.

Manchester City riscă să fie depunctată sau chiar retrogradată

Așa cum se arată în comunicat, cazul va ajunge pe masa unei comisii independente de judecată, iar gruparea de pe Etihad riscă sancțiuni imense dacă va fi găsită vinovată. Conform Daily Mail, pe city o paște o depunctare masivă sau chiar o retrogradare în Championship, dacă mai mult de jumătate dintre acuzații se vor dovedi.
Sursa citată anunță că cei de la City își pregătesc deja apărarea în acest caz și va urma probabil un proces de durată. De amintit faptul că în februarie 2020 Manchester City a fost exclusă de UEFA din Cupele Europene și amendată cu 25 de milioane de £ pentru încălcarea fair-play-ului finanaciar.
Englezii au făcut apel la TAS și au avut câștig de cauză, rămânând doar cu amenda, care a fost redusă la numai 9 milioane de £.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo