Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, capitol încheiat pentru Greenwood? Atacantul nu mai este dorit de coechipieri

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/02/2023 la 11:18 GMT+2

Antrenorul lui Manchester United, Erik ten Hag, alături de colaboratorii săi din staff-ul tehnic și cei din conducerea clubului vor trebui să ia o decizie extrem de importantă în perioada următoare, dacă să îl reprimească înapoi la echipă pe Mason Greenwood, după ce acesta a scăpat de acuzațiile de vătămare corporală și viol, ori să îi rezilieze contractul.

Mason Greenwood weiterhin in Polizeigewahrsam

Credit imagine: SID

Articol scris de Tibi Munteanu
O anchetă internă este în plină desfășurare la Manchester United în privința situației lui Mason Greenwood, tânărul atacant care a scăpat de acuzațiile pe care le-a primit în urmă cu un an și pentru care a fost după gratii o bună parte a anului precedent.
Recent, martori cheie s-au retras din cazul atacantului englez și, de asemenea, s-au retras și plângerile formulate la adresa sa, astfel că Greenwood a scăpat de problemele pe plan extra-sportiv care i-au "mâncat" un an din carieră.
Acum, clubul la care este legitimat trebuie să ia o decizie în privința păstrării sau nu a jucătorului, însă mai mulți factori sunt luați în calcul, inclusiv atmosfera pe care Erik ten Hag a reușit s-o creeze la echipă și care nu ar dori să fie perturbată de un fotbalist care nu mai intră în grațiile unor colegi.

Mason Greenwood nu mai e dorit de lotul lui United

Conform presei britanice, fotbaliștii din vestiarul lui Manchester United nu sunt de acord cu posibilitatea reintegrării lui Mason Greenwood în echipă, existând temeri că intrarea sa în lot ar putea produce probleme de concentrare.
Atmosfera din cadrul lotului echipei ar fi una foarte bună, cum nu a mai fost de mulți ani la Manchester United, iar acest lucru ar putea fi afectat de o eventuală revenire a jucătorului de 21 de ani, care a fost acuzat de viol și hărțuire.
Echipa este pe locul 3 în clasamentul Premier League, după ce a reușit aseară o nouă victorie pe teren propriu, contra celor de la Crystal Palace și e clar că parcursul bun se datorează în primul rând antrenorului olandez, care a reușit să creeze o echipă unită, competitivă și să se impună în fața unui vestiar din care fac parte nume importante precum Casemiro, Bruno Fernandes, Varane, David de Gea sau Harry Maguire.
Pentru atacantul de 21 de ani, ultimul său joc la United a fost în ianuarie 2022, însă are contract cu clubul până în iunie 2025, astfel că în vară United va fi nevoită să îl vândă sau să îl trimită sub formă de împrumut la o altă echipă, asta, firește, dacă jucătorul întradevăr nu va mai fi dorit nici de coechipieri și nici de cei din conducere.
"Sunt ușurat că această problemă s-a încheiat acum și aș dori să mulțumesc familiei mele, celor dragi și prietenilor pentru sprijinul acordat.
Nu vor exista alte comentarii în acest moment", a transmis Mason Greenwood după ce a scăpat de acuzații.
Citește și:

Parcursul carierei lui Mason Greenwood

Născut în Anglia, în Bradford, Mason Greenwood a început fotbalul la academia celor de la Manchester United, singurul club la care a evoluat în carieră și s-a alăturat lotului primei echipe în vara anului 2019, când avea doar 17 ani.
A primit minute chiar în primele luni ale sezonului 2019/2020, atât în campionat, cât și în celelalte competiții în care era angrenat clubul, inclusiv pe plan european și a reușit să impresioneze în ciuda vârstei fragede, astfel că a primit și mai multă încredere.
În total, acesta a prins 129 de partide pentru "diavolii roșii", a reușit să marcheze 35 de goluri și să ofere 12 pase decisive, având un vârf de cotă atins în octombrie 2020, în valoare de 50 de milioane de euro.
Avea toate premisele unui nou talent în fotbalul englez, mai ales pentru că și-a reprezentat echipa națională la toate generațiile de tineret, U15, U17, U18 și U21, ba chiar a reușit să debuteze și pentru cea de seniori în septembrie 2020, însă comportamentul său în afara fotbalului l-a adus într-o situație delicată și acum viitorul său este mai degrabă privit cu incertitudine decât cu optimism.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo