Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, clubul cu cele mai mari salarii din Premier League! "Diavolii" au stabilit un record

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/09/2022 la 17:40 GMT+3

Manchester United a oferit cele mai mari salarii în sezonul trecut din Premier League, în ciuda faptului că a încheiat pe locul 6 și a ajuns în Europa League. Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit jucător, cu 480.000 de lire pe săptămână.

Cristiano Ronaldo del Manchester United celebra con Jadon Sancho después de marcar el primer gol durante el partido de la Premier League entre el Manchester United y el Tottenham Hotspur en Old Trafford el 12 de marzo de 2022 en Manchester, Inglaterra.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Manchester United a stabilit un record în ceea ce privește plafonul salarial. Clubul de pe Old Trafford a depășit orice bariere și a ajuns să ofere mai mulți bani jucătorilor decât rivalele Liverpool sau Manchester City, conform Daily Mail. Acest lucru este și mai ciudat dacă ne gândim că "diavolii" au terminat abia pe locul 6 în stagiunea precedentă, prinzând un loc de Europa League pe ultima sută de metri.
În raportul anual dat de către cluburi se arată că Manchester United a plătit 384,2 milioane de lire sterline către jucătorii săi pe parcursul sezonului trecut. Acest lucru este un record pentru formațiile din Premier League, iar Cristiano Ronaldo contribuie din plin la creșterea acetor cifre. Starul portughez este, de departe, cel mai bine plătit jucător din Anglia, încasând 480.000 de lire pe săptămână.
Pe locul 2 în acest top al salariilor este Manchester City, echipă care a și reușit să ia titlul în sezonul precedent. 354,6 milioane de lire au virat "cetățenii" către proprii jucători pe parcursul sezonului 2021-2022. United a avut o campanie spectaculoasă de transferuri în vara trecută și, pe lângă aducerea lui Ronaldo, pe Old Trafford au mai ajuns Jadon Sancho și Raphael Varane. Sursa citată precizează că ambii au salarii uriașe, dar nu au reușit să schimbe prea multe în jocul echipei.
Citește și:

Manchester United a înregistrat pierderi de 115,5 milioane de lire

Salariile uriașe au avut un efect negativ asupra clubului. United a înregistrat pierderi de peste 100 de milioane de lire pentru sezonul încheiat în vară. Daily Mail notează că salariile oferite de club sunt principala cauză pentru pierderile "diavolilor roșii".
"Rezultatele financiare pentru anul fiscal 2022 reprezintă o revenire după pandemia de coronavirus. A fost o revenire a suporterilor pe stadion și s-au încheiat noi contracte comerciale, precum și investiții în echipă. Rezultatele noastre au fost afectate negativ de lipsa unui turneu amical în vara lui 2021. De asemenea, scăderea lirei sterline ne-a afectat, iar facturile la utilități ne-au adus alte costuri semnificative", se arată într-un comunicat al clubului.
Imediat după pauza competițională cauzată de jocurile echipelor naționale, Manchester United se va întâlni cu Manchester City, într-unul dintre derby-urile campionatului englez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo