Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United e de vânzare! Anunț uriaș al presei din Anglia: Familia Glazer a stabilit prețul

Irina Aldea

Publicat 13/10/2022 la 14:00 GMT+3

Fanii lui Manchester United sunt pe cale de a câștiga războiul cu familia Glazer. Americanii sunt dispuși să plece de la șefia clubului de pe Old Trafford pentru prețul corect, iar presa din Anglia a aflat suma uriașă pentru care "diavolii roșii" ar avea o nouă conducere.

Avram și Joel Glazer vor să vândă Manchester United

Credit imagine: Eurosport

Familia Glazer a dezvăluit prețul pentru care ar fi dispusă să vândă Manchester United, iar presa din Anglia anunță că trupa de pe Old Trafford ar fi cea mai scumpă echipă sportivă din lume, potrivit prețului setat de actuala conducere. Potrivit The Daily Star, americanii ar lua în considerare vânzarea lui Manchester United dacă s-ar face o ofertă care să depășească suma impresionantă de 10 miliarde de dolari.
Aceeași sursă precizează că familia Glazer nu ar dori să vândă neapărat clubul, nu e o dorință arzătoare a americanilor, însă dacă cineva ar veni și ar oferi peste 10 miliarde de dolari, aceștia nu vor refuza oferta. Manchester United rămâne totuși un club prosper, în ciuda faptul că de la plecarea lui Sir Alex Ferguson în 2013, titlul nu a mai ajuns pe Old Trafford.
CITEȘTE ȘI:

Manchester United se vinde dacă oferta depășește 10 miliarde de dolari

Un astfel de preț ar face din United cea mai valoroasă echipă sportivă din lume. Giganții din NFL, Dallas Cowboys, sunt în prezent pe locul 1 pe această listă, după ce au fost evaluați la 8 miliarde de dolari. Se spune că New England Patriots valorează 6,4 miliarde de dolari, iar franciza de baseball New York Yankees este evaluată la 6 miliarde de dolari.
Dezvăluirea vine după ce cel mai bogat om din Marea Britanie, Jim Ratcliffe, a dezvăluit că a purtat discuții cu frații Joel și Avram Glazer pentru a cumpăra United, dar i s-a spus că familia nu vrea să vândă. Ratcliffe, care a eșuat în încercarea sa de a cumpăra Chelsea la începutul acestui an, ar avea o avere netă de aproximativ 10,2 miliarde de dolari - ceea ce înseamnă că nici măcar el nu ar fi în măsură să satisfacă prețul cerut de United. El a declarat: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Nu putem sta degeaba în speranța că într-o zi Manchester United va deveni disponibilă".
Familia Glazer a preluat conducerea lui United în 2005, într-o afacere care i-a costat aproape 800 de milioane de lire sterline, dar au ajuns să fie disprețuiți de fanii clubului. Chiar dacă pentru suporteri e o veste bună posibilitatea de vânzare a clubului, e greu de crezut că cineva va dori să se implice în schimbul a peste 10 miliarde de dolari.În ciuda faptului că datoria totală a clubului a continuat să crească, americanii au continuat să își plătească dividende anuale uriașe începând din 2016, în ciuda lipsei de titluri și trofee majore ale echipei în aceeași perioadă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo