Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, egalată în prelungiri de Crystal Palace! "Diavolii" au ratat ocazia de a urca pe 2 în Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/01/2023 la 23:57 GMT+2

Manchester United a ratat ocazia de a urca pe locul 2 în Premier League, după ce a fost egalată în prelungiri de Crystal Palace. "Diavolii" au condus de la finalul primei reprize, însă gazdele au egalat dintr-o lovitură liberă executată superb de Michael Olise

Crystal Palace's English defender Nathaniel Clyne (L) fights for the ball with Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes during the English Premier League football match between Crystal Palace and Manchester United at Selhurst Park in sout

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Manchester United a remizat pe terenul lui Crystal Palace, scor 1-1, în cel de-al 19-lea meci disputat de "diavoli" în acest sezon de Premier League.Bruno Fernandes a marcat în minutul 43, iar gazdele au egalat în prelungiri, din lovitură liberă. Mijlocașul portughez a atins o bornă impresionantă, iar Weghorst a debutat sub comanda lui Erik ten Hag.
Manchester United și-a luat adversarul pe sus încă din startul meciului. Wan-Bissaka a amenințat poarta lui Palace după doar câteva secunde, dar centrarea sa a fost respinsă de defensiva adversă.
Prima ocazie mare a venit în minutul 8, atunci când Marcus Rashford a pătruns în careu, aflându-se într-o poziție excelentă, și a tras, șutul său fiind blocat în ultima clipă. Tot "diavolii" au fost aproape de a da lovitura, dar au irosit o nouă ocazie uriașă. De această dată, Luke Shaw s-a aflat la capătul unei centrări a lui Wan-Bissaka, dar fundașul a trimis pe lângă poartă, în ciuda efortului său de a ajunge la balon.
Shaw a luat rolul servantului după o jumătate de oră. Acesta a centrat din bandă, direct pe capul olandezului Wout Weghorst, dar reluarea acestui a trecut puțin peste poartă. În ciuda presiunii celor de la Manchester United, Crystal Palace s-a apărat bine și a fost aproape de a pune în pericol poarta adversă în urma unor contraatacuri.
Wilfried Zaha a fost anihilat de fundașii adverși, iar Odsonne Edouard a găsit un spațiu excelent cu 5 minute înaintea pauzei. Șutul său se ducea sub bară, dar De Gea a intervenit superb, menținând egalitatea.
Când cele două echipe se pregăteau de pauză, Bruno Fernandes a adus deschiderea scorului în favoarea lui United, cu al 4-lea său gol din acest sezon de Premier League. A fost contribuția pentru golul 100 în tricoul "diavolilor" pentru portughez, care are 55 de goluri și 45 de assist-uri.
Ba mai mult, Brundo Fernandes a devenit al doilea cel mai prolific mijlocaș din istoria lui Manchester United, după legendarul Paul Scholes. A fost al 40-lea său gol în Premier League, în timp ce cel care s-a retras a atins borna 107.
Citește și:

Manchester United s-a apropiat la 6 puncte de Arsenal

Crystal Palace a avut prima ocazie din repriza a doua, atunci când Michael Olise a trimis o centare periculoasă. Mingea a fost aproape de a fi reluată spre poartă, dar apărătorii oaspeților au respins in extremis.
O fază amuzantă a avut loc în minutul 56, atunci când un suporter a invadat terenul. Acesta s-a dus drept spre Casemiro și i-a cerut să facă o poză, mijlocașul brazilian fiind puțin surprins, dar acceptând pe loc.
În minutul 72, United a cerut un penalty, însă în urma verificărilor din camera VAR, arbitrii au hotărât să nu acorde nimic. McTominay scăpase singur spre poartă și a fost împidicat de către un adversar să avanseze, chiar după linia careului de la 16 metri.
Crystal Palace a egalat în primul minut de prelungiri, prin Michale Olise. Atacantul gazdelor a marcat un gol senzațional, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 23 de metri. Execuția sa s-a dus direct în vinclu, lovind și bara transversală.
S-a terminat 1-1, iar Manchester United vine la 68 puncte de Arsenal înaintea meciului direct, de duminică. Totuși, este de menționat faptul că formația de pe Old Trafford are un meci mai mult disputat decât "tunari", iar o victorie în weekend ar putea relansa lupta la titlu.
Clasament Premier League:
  • 1.Arsenal – 47 de puncte (18 meciuri)
  • 2.Manchester City – 39 de puncte (18 meciuri)
  • 3.Manchester United – 39 de puncte (19 meciuri)
  • 4.Newcastle – 38 de puncte (19 meciuri)
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo