Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United i-a găsit înlocuitor lui De Gea la Campionatul Mondial! Portarul dorit în Premier League

Bianca Dumitru

Publicat 05/12/2022 la 19:28 GMT+2

David de Gea este pe picior de plecare de la Manchester United. Oficialii clubului de pe Old Trafford au început să-i caute un înlocuitor și au pus ochii pe un goalkeeper prezent la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022.

David de Gea

Credit imagine: Getty Images

David de Gea s-ar putea despărți în următoarea perioadă de Manchester United, fiind în ultimele luni de contract și oficialii "diavolilor roșii" nemaidorind să-i prelungească înțelegerea.
Potrivit jurnaliștilor din Germania, Erik ten Hag ar fi pus deja ochii pe un posibil înlocuitor pentru spaniol. Cei de la Bild au anunțat că șefii de pe Old Trafford îl vor pe Yann Sommer, portarul de 33 de ani al celor de la Borussia Monchengladbach.
Elvețianul, care s-a calificat cu echipa sa în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal, a fost titular în primele două meciuri din Qatar, încasând un singur gol, în confruntarea cu Brazilia.
Sommer se află, la fel ca De Gea, în ultimele luni de contract cu Monchengladbach, pentru care evoluează din 2014. Nemții l-au transferat atunci de la FC Basel pentru 9 milioane de euro. De-a lungul carierei, portarul a mai trecut pe la Grasshoppers și FC Vaduz.
Citește și:

De Gea, dorit la Juventus

Contractul lui David de Gea cu Manchester United expiră la finalul acestui sezon. Portarul spaniol are posibilitatea de a își prelungi înțelegerea, dar Erik ten Hag nu crede că această variantă este cea mai bună, ținând cont de faptul că goalkeeper-ul are un contract de 350.000 de lire sterline pe săptămână.
Unul dintre cluburile care și-au exprimat interesul pentru transferul lui De Gea în această toamnă este Juventus, care l-ar putea transfera din postura de jucător liber de contract în vara anului viitor.
În cei 11 ani petrecuți pe Old Trafford, David de Gea a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Manchester United, grație paradelor sale de-a lungul timpului, dar și a faptului că este în continuare unul dintre liderii vestiarului.
Chiar dacă a și gafat de mai multe ori, Ten Hag a declarat în septembrie că are încredere în portarul spaniol. Cu toate acestea, United a declarat pierderi de 115,5 milioane de lire sterline, iar clubul de pe Old Trafford va avea mai multă grijă atunci când va decide ce salarii va oferi jucătorilor săi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo