Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - Liverpool, fără fanii "diavolilor"? Protest masiv pregătit de suporteri

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/08/2022 la 20:55 GMT+3

Suporterii lui Manchester United pregătesc un protest masiv la derby-ul cu Liverpool. Sătui de rezultatele slabe și de instabilitatea de la echipă, fanii cer familiei Glazer să vândă echipa și să dispară de pe Old Trafford.

Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Supărarea suporterilor față de familia Glazer a ajuns la cote maxime. Susținătorii lui United sunt dezamăgiți de perioada slabă de transferuri, dar și de cele două înfrângeri din startul sezonului. 1-2 cu Brighton și 0-4 cu Brentford au făcut ca răbdarea fanilor să ajungă la final.
Primele proteste au avut loc la stadion, oficialii fiind nevoiți să închidă magazinul clubului. Alte incidente au avut loc pe stadion, la meciul cu Brighton, atunci când ultrașii au creat scandal în tribune.
Sub denumirea #EmptyOldTrafford, suporterii se pregătesc să lase tribunele goale la derby-ul cu Liverpool. Meciul se va juca luni, 22 august, de la ora 22:00, și poate deveni unul istoric dacă fanii reușesc să ducă demersul la bun sfârșit. Pe rețelele de socializare circulă diverse mesaje cu hashtag-ul menționat, dar și cu referințe la familia Glazer, cei care dețin echipa (#GlazersOut, #GlazersSellUnited).
"E destul. Dacă iubești Manchester United atunci stai departe de Old Trafford. Locurile noastre vor fi goale. Trebuie să facem asta", au anunțat câteva dintre mesajele suporterilor lui Manchester United.
Michael Knighton, fost component în consiliul de administrație al clubului, spune că se implică direct pentru a lua echipa de pe mâna familiei Glazer: "Acesta este scopul meu, acestea sunt obiectivele mele. Fac progrese bune, continui să vorbesc cu oamenii, am niște angajamente bune cu finanțare bună. Acum lucrăm la documentul ofertei", a declarat Knighton, potrivit Talk Sport.com.
Citește și:

David De Gea și-a asumat înfrângerea cu Brentford

Portarul "diavolilor" a greșit decisiv la două dintre cele 4 goluri pe care United le-a încasat de la Brentford. Spaniolul a ținut să le vorbească fanilor și să își asume responsabilitatea pentru această înfrângere dureroasă.
"Îmi asum responsabilitatea. Am pierdut puncte din cauza mea în acest meci. Am jucat slab, dar asta se poate întâmpla în fotbal. Ar fi trebuit să reacționăm altfel după înfrângerea din prima etapă. Noi vrem mereu mingea și nu jucăm în stilul altor echipe. Sunt echipe care iau un gol și câștugă cu 5-1. Noi dacă luăm un gol stupid nu avem reacție", a spus De Gea după meci.
O statistică uluitoare a ieșit la iveală în presa din Anglia, de unde ne putem da seama de perioada neagră prin care trece United, dar și de lipsa de dorință a jucătorilor. Cei de la Manchester United au alergat doar 95,6 km, față de 109,4 km alergați de jucătorii de la Brentford, conform Daily Mail. O diferență de 14 km care înseamnă enorm pentru ritmul la care se joacă în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo