Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United se vinde! Sumă record oferită familiei Glazer + super transferul pregătit de noul proprietar

Irina Aldea

Actualizat 29/04/2023 la 09:26 GMT+3

Manchester United este pe cale să aibă noi proprietari, iar prețul pentru care se va vinde cel mai titrat club de fotbal din Anglia ar putea stabili un nou record. Șeicul Jassim bin Hamad Al-Thani a depus o ofertă record pentru a cumpăra clubul de pe Old Trafford.

Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Șeicul Jassim și Sir Jim Ratcliffe au depus ultimele oferte pentru a cumpăra Manchester United. "Un bancher din Qatar oferă aproximativ 5 miliarde de lire sterline pentru a prelua 100% din club, părțile interesate fiind nevoite să depună ofertele până sâmbătă, la ora 00.00", scriu cei de la The Guardian.
Șeicul Jassim bin Hamad al-Thani și Sir Jim Ratcliffe au depus ofertele finale pentru preluarea Manchester United până la termenul limită de sâmbătă, ora 00:00. Ofertele sunt cu mult mai mici decât evaluarea de 6 miliarde de lire sterline a actualilor proprietari ai clubului, familia Glazer.
CITEȘTE ȘI:

Manchester United se vinde! Sumă record oferită familiei Glazer în schimbul clubului

Șeicul Jassim, un bancher din Qatar, își menține intenția de a achiziționa 100% din club. Deși oferta lui reprezintă un record la nivel global, suma pe care o oferă nu se ridică la nivelul pretențiilor familiei Glazer. The Guardian scrie că oferta se ridică la aproximativ 5 miliarde de lire sterline, cu aproximativ 1 miliard de lire sub prețul cerut de familia americană.
Ratcliffe, singurul rival al lui Jassim în încercarea de a cumpăra clubul, a făcut de asemenea o ofertă înainte de termenul aparent final. Se crede că acesta dorește să achiziționeze puțin peste 50%, lăsându-i pe Joel și Avram Glazer cu doar 20% din club. Ratcliffe, unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, ar putea fi nevoit să se împrumute pentru a finaliza această tranzacție.
O a treia opțiune ar putea fi ca familia Glazer să-și păstreze partea și să facă investiții în club, Elliott Investment Management și Carlyle Group fiind interesate de această posibilitate. Grupul Raine, care orchestrează vânzarea pentru Glazers, a stabilit termenul limită în speranța de a pune capăt procesului prelungit în următoarele săptămâni.

Neymar poate ajunge la Manchester United dacă Jassim preia clubul de pe Old Trafford

Neymar pare să nu aibă un viitor strălucit la PSG și există deja interes pentru atacantul brazilian. Clubul parizian pare să se fi săturat de brazilian și intenționează să încerce să-l vândă în această vară. Totuși, în acest moment pare foarte dificil ca cineva să își asume costul său de transfer.
Presa din Anglia scrie că Manchester United ar fi interesată de brazilian, însă mai multe condiții vor trebui îndeplinite pentru ca atacantul să ajungă pe Old Trafford. Principala condiție ar fi ca Manchester United să ajungă pe mâinile lui Jassim Bin Hamad Al Thani, președintele Qatar Islamic Bank (QIB). În cazul în care vânzarea către Jassim Bin Hamad Al Thani ar fi finalizată, PSG și United ar avea același proprietar, Qatar, fapt care l-ar ajuta pe Neymar să schimbe echipa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo