Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United și Newcastle, aproape sigure de Champions League! Liverpool a remizat cu Villa, iar top 4 pare un vis

Dani Morar

Actualizat 20/05/2023 la 19:14 GMT+3

Manchester United și Newcastle sunt, aproape sigur, echipele care termină pe locurile 3 și 4 în Premier League și se califică pentru următorul sezon din Champions League. Liverpool a remizat cu Aston Villa, scor 1-1, și este aproape imposibil să mai urce mai sus de locul 5.

Casemiro celebrates during the Premier League match between AFC Bournemouth and Manchester United at Vitality Stadium on May 20, 2023 in Bournemouth, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester United s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Bournemouth și a profitat din plin de remiza lui Liverpool pe teren propriu cu Aston Villa. Echipa antrenată de Erik ten Hag, alături de Newcastle, sunt aproape sigure de calificarea în sezonul viitor de Champions League, "cormoranii" rămânând la 3 puncte în spate și au un singur meci rămas de disputat, în timp ce contracandidatele mai au de jucat de două ori.
"Diavolii" au deschis scorul după doar 9 minute. Christian Eriksen a centrat pentru Casemiro, iar unul dintre fundașii lui Bournemouth a încercat să respingă, dar fără succes. Mingea a ajuns până la urmă la brazilian, care a reluat spectaculos și a făcut ca tabela să se modifice.
Dominic Solanke putea egala după jumătatea primei reprize. Atacantul gazdelor a pătruns în careu și a încercat să îl învingă pe De Gea cu un șut plasat, dar spaniolul a avut o intervenție salvatoare.
Casemiro putea face dubla înainte de pauză. Mingea a ricoșat la mijlocașul lui United, care a trimis din voleu, din afara careului. Șutul său a avut forță, dar s-a dus direct pe centrul porții, Neto intervenind fără emoții.
Bournemouth - Manchester United s-a încheiat 0-1, iar formația de pe Old Trafford este aproape sigură că va termina în top 4, care i-ar asigura prezența în Liga Campionilor. Acolo ar evolua și Newcastle, care se află la egalitate de puncte cu "diavolii".
Citește și:

Liverpool a rămas în afara locurilor de Champions League

Liverpool va juca în sezonul viitor în grupele Europa League, în proporție foarte mare, după ce a remizat surprinzător cu Aston Villa, chiar pe Anfield, încheind o serie de 7 victorii consecutive.
Oaspeții au primit un penalty la jumătatea primei reprize. Ollie Watkins a executat, dar a tras pe lângă poartă, după ce Alisson a ghicit și colțul.
Villa a deschis scorul după doar 4 minute. Douglas Luiz a recuperat o minge și a trimis o centrare la capătul căreia s-a aflat Jacob Ramsey. Englezul de 21 de ani a reluat în plasă, iar suporterii de pe Anfield își făceau deja griji pentru prezența în sezonul viitor al Champions League.
În prelungirile primei reprize a avut loc o fază de pe urma căreia Liverpool putea profita. Arbitrul a analizat o intrare dură a lui Tyrone Mings, dar a decis că nu se impune acordarea cartonașului roșu.
Cody Gakpo a trimis mingea în plasă în minutul 55, în urma unei faze extrem de încâlcite. Golul a fost anulat până la urmă pentru un offside la Van Dijk, deși mingea venise de la un adversar. Arbitrul a considerat că jucătorul lui Villa nu a trimis cu intenție, iar scorul a rămas 1-0.
Liverpool a egalat pe final, prin Roberto Firmino, cel care a fost introdus pe teren în minutul 72. Salah a centrat, iar brazilianul a finalizat ca un adevărat atacant de careu. S-a încheiat 1-1, iar Liverpool are șanse extrem de mici de a mai prinde top 4.
Alte rezultate înregistrate astăzi în Premier League:
  • Tottenham – Brentford 1-3
  • Fulham – Crystal Palace 2-2
  • Wolves – Everton 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol