Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maradona, Zidane sau Lewandowski au fost la un pas de a semna în Premier League! Top transferuri ratate de englezi

Dani Morar

Publicat 21/05/2023 la 12:41 GMT+3

Premier League rămâne în continuare cel mai puternic campionat din lume, alături de La Liga. Maradona, Ibrahimovic, Lewandowski sau Zidane au fost aproape de a semna cu echipe mici din Anglia, însă transferurile au picat din diferite motive.

Diego Armando Maradona (Copa del Mundo de Estados Unidos 1994)

Credit imagine: Getty Images

Premier League este cel mai puternic și mai bogat campionat din Europa. De-a lungul timpului, englezii au ratat unele transferuri ale unor fotbaliști care aveau să ajungă legendari. Maradona, Lewandowski sau Zidane sunt doar câteva dintre starurile care puteau semna cu echipe din partea a doua a clasamentului din Premier League, însă mutările au picat din diferite motive.
Pep Guardiola la Wigan?
În 2005, Pep Guardiola avea 35 de ani și era decis să încerce o aventură în Premier League. El a fost în contact cu nou promovata Wigan, dar clubul a hotărât că jucătorul nu era ceea ce căuta.
Maradona la Sheffield United?
În 1978, Harry Haslam, antrenorul englezilor, a încercat să-i convingă pe șefii clubului să semneze cu un puști de 17 ani, pe numele Maradona. Suma de transfer se ridica la doar 200.000 de lire sterline, însă în locului legendarului jucător a fost adus Alex Sabella.
Zlatan Ibrahimovic la QPR?
Înainte de a deveni jucătorul care este astăzi, Ibra a fost contactat pentru a da probe la QPR, în 1998. Cu stilul său tipic, Zlatan l-a înjurat pe unul dintre antrenorii după o probă ceva mai dificilă, iar acolo s-a încheiat imediat povestea dintre cele două părți.
Zinedine Zidane la Blackburn?
Kenny Dalglish i-a cerut președintelui Jack Walker să semneze cu jucătorul lui Bordeaux, nimeni altul decât Zidane. Conducerea i-a transmis antrenorului că nu au nevoie de un nou jucător, atât timp cât îl aveau pe Tim Sherwood pe acel post, astfel că afacerea a picat.
Citește și:

Lewandowsi, Rivaldo sau Roberto Carlos au fost și ei aproape de a ajunge în Premier League

Robert Lewandowski la Blackburn?
Unul dintre cei mai buni atacanți din lume a fost aproape de a semna cu Blackburn în 2010, în schimbul a 4 milioane de lire. Potrivit celor de la the Sun, erupția vulcanului islandez Evjafjallajokull a împiedicat transferul să se facă, nespecificând exact cauzele.
Rivaldo la Bolton?
Legendarul brazilian știa că transferul era deja rezolvat, în 2004. El își dorea să mai joace în Europa și, deși credea că înțelegerea cu Bolton s-a perfectat deja, mutarea nu s-a mai făcut niciodată.
Roberto Carlos la Aston Villa?
Fundașul brazilian a fost extrem de aproape de a ajunge în Premier League, înainte de transferul la Inter. Aston Villa și Birmingham l-au dorit, însă italienii l-au convins, în dauna englezilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo