Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta, după ce Arsenal a pierdut titlul în fața lui Manchester City: "Nu suntem încă la acel nivel"

Alex Masgras

Publicat 21/05/2023 la 10:44 GMT+3

Arsenal a pierdut meciul de pe terenul lui Nottingham Forest, rezultat care a făcut-o pe Manchester City campioană în Premier League. La finalul partidei de pe City Ground, Mikel Arteta a recunoscut că echipa sa nu se află la nivelul lui City și că tunarii vor încerca să găsească modalități pentru a putea să ajungă să câștige Premier League.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal nu a reușit să amâne deznodământul din Premier League. Echipa lui Mikel Arteta a pierdut în deplasarea de pe terenul lui Nottingham Forest, iar Manchester City a câștigat un nou titlu în Anglia.
Antrenorul spaniol a recunoscut că este dureros pentru Arsenal, echipă care a depășit toate așteptările în acest sezon și s-a luptat pentru titlu, dar a cedat pe finalul sezonului. Arteta a declarat că Arsenal nu se află încă la nivelul lui Manchester City și că responsabilitatea pentru acest eșec este a sa:
"În primul rând, felicitări Manchester City! Ei sunt campioni și merită să fie campioni. Din partea echipei mele prezint scuze pentru că am lăsat impresia că o putem face, dar echipa nu a fost capabilă să câștige titlul și este responsabilitatea mea.
Este dureros. Suntem aici ca să câștigăm, iubesc să câștig, iubesc ce face toată lumea la acest club pentru a câștiga. Când nu ajungi acolo este dureros. Așa mă simt acum. Prețuiesc mult ce au realizat jucătorii, dar când ești acolo, următorul pas este să câștigi. Nu am reușit să realizăm acest obiectiv", a spus Mikel Arteta, potrivit GOAL.
Întrebat ce urmează pentru Arsenal, Arteta a spus:
"Este treaba mea, treaba noastră și asta trebuie să facem. Știu că nu suntem încă la acel nivel, dar trebuie să găsim o cale. Nu e suficient ce am făcut. Acest lucru nu se va schimba în trei luni. Trebuie să fim la acel nivel, dar trebuie să găsim alte modalități de a face asta. De exemplu, cu Nottingham trebuia să jucăm mult mai bine. Responsabilitatea este a mea", a mai spus antrenorul lui Arsenal.
Citește și:

Manchester City, al treilea titlu consecutiv în Premier League

Manchester City a ajuns la 9 titluri de campioană și la al treilea titlu consecutiv în Premier League. Echipa lui Pep Guardiola a câștigat fiecare titlu din sezonul 2017/18 până în prezent, cu excepția sezonului 2019/20, atunci când Liverpool a reușit să obțină titlul în Premier League.
Manchester City poate cuceri în acest sezon tripla. După succesul din Premier League, echipa lui Pep Guardiola mai are de disputat finalele din Cupa Angliei (vs Manchester United și UEFA Champions League (vs Inter).
Echipa lui Pep Guardiola va sărbători titlul în această seară, în partida de pe teren propriu cu Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo