Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta explică cum a ajuns să-l trimită pe teren pe puștiul Nwaneri, la 15 ani și 181 zile

Marian Ursescu

Publicat 18/09/2022 la 20:58 GMT+3

<Dacă ai de gând să fii pe acea bancă, trebuie să fii pregătit!>, i-a spus tehnicianul puștiului care a impresionat la Academia lui Arsenal. "Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut. Per Mertesacker și personalul academiei mi-au dat referințe foarte bune despre el", a mai spus Arteta

Ethan Nwaneri sustituye a Bukayo Saka y se convierte en el jugador más joven en debutar en Premier League

Credit imagine: Getty Images

Ethan Nwaneri, în vârstă de doar 15 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din Premier League după ce a debutat pentru Arsenal. Mijlocașul a fost inclus în lotul lui Arsenal pentru meciul cu Brentford de duminică și a fost introdus de Arteta pe teren când mai erau doar câteva minute de jucat din meci, când deja gazdele aveau 3-0.
La finalul partidei, Nwaneri a plecat liniștit spre vestiarul echipei sale, dar colegii nu au vrut ca momentul debutului său și recordul să rămână nesemnala. Tânărul de 15 ani și 181 de zile a fost luat de după gât de portarul Aaron Ramsdale, care l-a întors de pe tunel, aproape. L-a dus în direcția fanilor lui Arsenal, pentru a fi aclata de către aceștia. Atât pentru victorie, cât și pentru primele sale minute la echipa se seniori.

Și-a câștigat locul în lotul lui Arsenal la Academia clubului

Apoi, în uralele spectatorilor, Gabriel Martinelli l-a împins pe puști în mijlocul cercului jucătorilor de la Arsenal pentru a putea fi ovaționat singur! Nwaneri și-a câștigat trecerea la echipa se seniori a lui Arsenal prin evoluțiile sale la Academie. El a avun un start strălucitor reușind să marcheze 4 goluri și să ofere alte cinci pase de gol în doar 10 jocuri!
El și-a făcut debutul la echipa sub 18 ani la doar 14 ani, în mai 2021, marcând împotriva celor de la Reading. A debutat apoi, foarte devereme și la echipa sub 21 de ani!

"A fost un sentiment pur instinctiv!"

Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a declarat în privința debutului puștiului, conform Daily Mail: "A fost un sentiment pur instinctiv. Când l-am întâlnit, când m-am uitat la el, am avut acel sentiment. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut. Per Mertesacker și personalul academiei mi-au dat referințe foarte bune despre el. L-am cunoscut, s-a antrenat de câteva ori cu noi", a declarat Arteta.
Arsenal manager Mikel Arteta
”Acum, la acest meci, a trebuit să-l chem pentru că avem accidentări, în special accidentarea lui Martin Odegaard. Și apoi am avut acel sentiment că, dacă ar putea veni ocazia, o voi face și pur și simplu. Și am făcut-o”, a explicat tehnicianul.
Cu o zi înainte de meci, Arteta l-a pregătit deja pe puști. "I-am spus că va fi cu noi și că vreau să experimenteze cum este să fii la hotel, să facă o pregătire a jocului pentru a fi în preajma băieților și că trebuie să fie pregătit”. <Dacă ai de gând să fii pe acea bancă, trebuie să fii pregătit!>", i-a spus Arteta.
Nerăbdarea lui Nwaneri de a se implica câteva minute pe teren împotriva lui Brentford a fost de înțeles și evidentă.A avut o singură atingere, fiind aplaudat de fani, dar apariția sa a fost suficient de lungă pentru a le permite fanilor lui Arsenal să-I ia peste picior pe rivalii de la Brentford pentru că un tânăr de 15 ani juca împotriva lor. Au început să scandeze: „De dimineață a fost la școală!”.

A doborât toate recordurile

Ethan Nwaneri a devenit cel mai tânăr jucător al lui Arsenal din Premier League, un record deținut până acum de Jack Wilshere (16 ani și 256 de zile), dar și cel mai tânăr jucător din orice competiție.Înainte de duminică, acesta era Cesc Fabregas, care a debutat în prima echipă la vârsta de 16 ani și 177 de zile.
Harvey Elliott a fost anterior cel mai tânăr jucător din Premier League, în vârstă de 16 ani și 30 de zile, când și-a făcut debutul la Fulham.
Elev la St John's Prep and Senior School, din Enfield, Nwaneri este, de asemenea, primul jucător născut în 2007 care figurează în oricare dintre primele cinci ligi ale Europei. Arteta a spus cu privire la acest aspect: "Toate deciziile pe care le luăm și pe care le iau sunt pentru club. Nu este pentru mine, nu este pentru jucător, este pentru că așa credem, că are un talent care trebuie dezvoltat în următorii doi-trei ani. Vom vedea cum reușim asta".
Arteta a încheiat: "E un mesaj puternic despre cine suntem noi ca și club. Că vrem să oferim oportunități atunci când există talent, când există personalitate și când sunt jucători care iubesc atât de mult ceea ce fac și când nu le este frică. Ușile sunt mereu deschise".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo