Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta se confruntă cu o criză la Arsenal! 8 jucători indisponibili pentru derby-ul cu Tottenham

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/09/2022 la 12:28 GMT+3

Cu doar câteva zile înainte de "The North London derby", Mikel Arteta se confruntă cu o situație complicată la Arsenal, având infirmeria plină. Pe 8 jucători nu se va putea baza managerul spaniol în confruntarea cu Tottenham.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 23: Mikel Arteta, Manager of Arsenal reacts during the Premier League match between Arsenal and Burnley at Emirates Stadium on January 23, 2022 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Liderul la zi din Premier League, Arsenal, se află într-o perioadă nefastă din punct de vedere al fotbaliștilor accidentați. Cu 3 zile înainte de derby-ul nordului Londrei, pe care "tunarii" îl vor disputa pe Emirates împotriva celor de la Tottenham Hotspur, Mikel Arteta are mari bătăi de cap cu privire la fotbaliștii pe care se va putea baza, echipa sa având infirmeria plină.

Opt jucători indisponibili

Arsenal tremură înaintea partidei de campionat cu Tottenham, pentru că antrenorul Mikel Arteta nu se poate baza pe 8 fotbaliști din cauza problemelor medicale. Poate cea mai mare pierdere pentru londonezi va fi mijlocașul Thomas Partey, care a anunțat în ultimele clipe dinaintea jocului dintre Ghana și Brazilia că simte un discomfort la genunchi.
Totodată, africanul a ratat deja 4 din cele 8 meciuri ale "tunarilor" în acest start de sezon, tot din cauza unei probleme persistente la coapsă, astfel că staff-ul medical al formației din Premier League cu siguranță nu va fi de acord ca acesta să fie forțat.
De asemenea, Mohamed Elneny și Emile Smith Rowe sunt indisponibili pentru meciul cu Tottenham, fiind în recuperare, dar și Martin Odegaard și Ben White vor lipsi, tot pe baza unor accidentări, fotbaliști de bază pentru Arteta.
Antrenorul va avea probleme și pe flancul defensiv stâng, acolo unde Oleksandr Zinchenko nu a făcut parte nici din lotul echipei naționale a Ucrainei pentru meciul de ieri cu Scoția, din cauza unei accidentări care l-a făcut să rateze inclusiv ultimul joc din Premier League câștigat de Arsenal cu 3-0 pe terenul celor de la Brentofrd. În lipsa fotbalistului de 25 de ani ar trebui să intre Kieran Tierney, însă deși acesta a făcut un joc bun la echipa națională împotriva Irlandei, a fost înlocuit în minutul 42 după ce a suferit o comoție în urma unei lovituri cap în cap cu un adversar, iar protocolul într-o astfel de situație spune că trebuie să fie trimis înapoi în Londra, ceea ce s-a și întâmplat.
Un alt fotbalist din compartimentul defensiv pe care nu se va putea baza tehnicianul de 40 de ani este Takehiro Tomiyasu, fundașul dreapta având o evoluție lăudabilă în victoria Japoniei contra Statelor Unite ale Americii cu 2-0, însă a revenit în Londra în loc să facă deplasarea cu echipa națională pentru duelul cu Ecuador, tot din motive medicale.
Citește și:

Arsenal traversează o perioadă bună

Arsenal este pe primul loc în Premier League, cu 18 puncte în 7 etape, având un parcurs aproape perfect, mai puțin înfrângerea suferită pe Old Trafford cu Manchester United, scor 3-1. Londonezii au un punct peste campioana en-titre Manchester City, însă un golaveraj inferior față de aceștia.
Arsenal a marcat de 17 ori și a primit 7 goluri, iar băieții lui Pep Guardiola au încasat doar 6 goluri, în timp ce pe plan ofensiv au înscris de 23 de ori.
Parcursul bun s-a desfășurat și în Europa, Arsenal câștigând primele 3 puncte în primul joc al grupei A din UEFA Europa League, în deplasarea de la Zurich. Din grupă mai fac parte Bodo/Glimt și PSV.

The North London Derby

Derby-ul de sâmbătă dintre Arsenal și Tottenham va marca al doilea duel direct din 2022, în precedentul trupa lui Antonio Conte ieșind victorioasă cu un neverosimil 3-0. Este cu adevărat un derby nu doar pentru capitala Angliei, ci și pentru Premier League, mai ales că Spurs e pe locul 3 în clasament, la egalitate de puncte cu City și la 1 punct sub adversara din prima zi a lunii octombrie.
Cele două formații se aseamănă și din punct de vedere al formei, pentru că Tottenham are cu un gol marcat în plus și tot atâtea primite în campionat, însă în grupa D a UEFA Champions League are o victorie (2-0 cu Marseille) și o înfrângere (2-0 cu Sporting Lisabona).
Raportând la ultimele jocuri, Tottenham a învins-o pe teren propriu cu 6-2 pe Leicester, în timp ce Arsenal a câștigat în deplasarea de la Brentford la scor de neprezentare. Până și cotele celor două formații sunt asemănătoare, lotul lui Spurs valorând 685,3 milioane de euro, în timp ce cel pe care se bazează Mikel Arteta este estimat la 665,5 milioane de euro, conform Transfermarkt.
Așadar, problemele de lot cu care se confruntă antrenorul spaniol pot fi decisive în duelul de sâmbătă, acesta fiind forțat de împrejurări să improvizeze pe mai multe posturi sau să acorde minute fotbaliștilor care prindeau ceva mai greu prima echipă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo