Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul emoționant pentru care Joao Cancelo a ales să poarte numărul 7 în noul sezon din Anglia

Andrei Nicolae

Publicat 21/08/2022 la 18:02 GMT+3

Fundașul portughez a luat decizia de a-și schimba numărul de pe spatele tricoului său în acest sezon și explicat de ce a hotărât acest lucru. Cancelo va purta începând cu noua stagiune tricoul cu numărul șapte, iar motivul este legat de mama sa, care a murit în urmă cu nouă ani.

#CareSuntȘansele Derby-ul Man United – Liverpool, prefațat alături de Vlad Bogos și Mihai Rotariu

Jucătorul "cetățenilor" a profitat de plecarea lui Raheem Sterling de pe Etihad, englezul fiind cel care a avut numărul șapte o perioadă lungă. Întrebat de ce a luat decizia respectivă, Cancelo a oferit un răspuns emoționant, care are legătură cu mama sa, care a decedat într-un accident de mașină.
"Șapte era numărul preferat al mamei mele și este ziua în care ea s-a născut: 7 februarie. Am decis să aleg acest număr pentru că are o însemnătate mare pentru mine și mama mea.
Sper că o pot reprezenta cu acest număr pentru că este una dintre cele mai importante persoane din viața mea", a declarat lusitanul, citat de Mirror.
Citește și:

Cancelo, despre rolul său în echipa lui City

Portughezul a ajuns pe Etihad în urmă cu trei ani și a devenit un jucător de bază în echipa lui Pep Guardiola. Cancelo a adunat 131 de partide în tricoul lui City, perioadă în care a adunat șapte goluri și a oferit 17 pase decisive.
Lusitanul a vorbit despre adaptarea sa în echipa lui Pep, dar și despre rolul său în diferitele tactici folosite de antrenorul iberic.
"Întodeauna încerc să mă adaptez la orice poziție în care mă pune antrenorul și încerc să dau tot ce am mai bun pentru echipă. Cred că prin intermediul numărului de jucători de calitate pe care îi avem în lot, este mai ușor să ne adaptăm la orice poziție în teren.
Depinde de meci. În unele meciuri, el [Guardiola] îmi cere să joc în interior, în altele meciuri în exterior. Depinde de cum presează adversarii. După primele mele șase luni, cred că am avut o prestație foarte bună în echipă, dar de asemenea datorită antrenorului și coechipierilor, care au crezut în mine. Sunt recunoscător lor."
Manchester City joacă o nouă etapă de Premier League în fața celor de la Newcastle, astăzi de la ora 18:30, pe St. James’ Park.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo