Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul incredibil pentru care reușita lui Ivan Toney din meciul cu Arsenal a fost validată de VAR

Alex Masgras

Publicat 12/02/2023 la 10:38 GMT+2

Brentford a obținut un punct în deplasarea de pe Emirates cu liderul Arsenal după reușita lui Ivan Toney din minutul 74. Golul oaspeților a fost criticat de Mikel Arteta, deoarece VAR nu a văzut că Norgaard se afla în offside înainte de a îi pasa decisiv lui Toney. Potrivit PGMOL, VAR a uitat să tragă liniile de offside la Norgaard.

Ivan Toney of Brentford celebrates with teammates after scoring the team's first goal during the Premier League match between Arsenal FC and Brentford FC at Emirates Stadium on February 11, 2023

Credit imagine: Getty Images

Arbitrajul continuă să fie o problemă majoră în Premier League, chiar și după câteva sezoane de VAR. După neacordarea unui penalty pentru Chelsea în finalul meciului cu West Ham, VAR a fost din nou în centrul atenției la partida dintre Arsenal și Brentford, încheiată la egalitate, scor 1-1.
Liderul din Premier League a deschis scorul în minutul 66 prin Leandro Trossard, dar avantajul a ținut până în minutul 74, la reușita lui Ivan Toney. Golul oaspeților a fost îndelung analizat de cei din cabina VAR, iar după câteva minute bune s-a decis validarea reușitei atacantului englez.
Chris Foy, reprezentantul PGMOL, forul care conduce arbitrajul din Anglia și care s-a aflat la Match Centre din Stockley Park, locul din care se iau deciziile VAR în Premier League, a declarat că VAR s-a concentrat asupra fazei dintre Pinnock și Gabriel, uitând să verifice și poziția lui Norgaard, cel care i-a pasat decisiv atacantului de la Brentford:
"Ivan Toney a băgat mingea în poartă iar Lee Mason, arbitrul de la VAR, a început imediat verificarea fazei. VAR a vrut să vadă dacă este un offside și dacă Ethan Pinnock îl blochează pe Gabriel la începutul fazei. S-au uitat după un posibil fault și au decis că nu a fost.
Cu toate acestea, Christian Norgaard, cel care i-a pasat decisiv lui Ivan Toney, se afla într-o poziție de offside. Adevărul este că VAR nu s-a folosit de linii la această fază. Aceasta a fost o eroare umană. Dacă trăgeau liniile, golul ar fi fost anulat pentru o poziție de offside", a spus Chris Foy, reprezentantul PGMOL, potrivit Daily Mail.
Explicația reprezentantului PGMOL îi va deranja cu siguranță pe "tunari", cei care au pierdut alte două puncte extrem de importante în lupta pentru titlu, după ce au pierdut și etapa trecută pe terenul celor de la Everton. Pentru Arsenal urmează acum restanța de miercuri cu Manchester City, ocupanta locului secund din Premier League.
Citește și:

Ziua de sâmbătă nu a fost una bună pentru VAR în Premier League

Pe lângă controversele de la Arsenal-Brentford, VAR a avut o zi dificilă în Premier League și la alte partide. În prima partidă a zilei, cea dintre West Ham și Chelsea, VAR nu a intervenit la șutul lui Conor Gallagher, blocat de brațul lui Tomas Soucek, considerând că poziția cehului a fost una naturală.
Tot sâmbătă, la partida dintre Crystal Palace și Brighton, încheiată la egalitate, scor 1-1, golul lui Estupinan din minutul 32 la scorul de 0-0 a fost anulat de VAR din cauza unei poziții de offside. Din nefericire pentru echipa lui Roberto De Zerbi a fost vorba de o altă eroare umană. Cei din cabina VAR au trasat greșit liniile și au identificat greșit ultimul apărător din echipa lui Palace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo