Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle e hotărâtă să devină o forță în Anglia. Pe ce jucători ar putea plăti 85 de milioane de €

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/09/2022 la 21:08 GMT+3

Cu un nou patronaj, Newcastle vrea să urmeze exemplul de la Manchester City și să redevină una dintre forțele fotbalului britanic. Conducerea "coțofenelor" vrea să aducă două staruri din Premier League pe St. James' Park.

Il Newcastle esulta per il gol segnato contro il Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Conform zvonurilor lansate în presa sportivă din Anglia, Newcastle United e gata să cheltuie aproximativ 85 de milioane de euro pe transferul a doi mijlocași în perioada de transferuri din iarnă. După ce au cheltuit 136 de milioane de euro în vară, "coțofenele" îi curtează pe doi dintre cei mai interesanți fotbaliști din Premier League, a căror nume au fost asociate cu multe alte cluburi tari fie din Anglia, fie din campionatele tari ale Europei.

Țintele conducerii lui Newcastle

Conform publicației Express, Newcastle dorește să facă în iarnă o ofertă pentru belgianul Youri Tielemans, a cărui contract cu Leicester expiră la finalul sezonului 2022/23, astfel că fosta campioană a Angliei ar fi dispusă să-l cedeze pe fotbalistul de 25 de ani pentru o sumă modică, cu toate că valoarea sa este estimată la 45 de milioane de euro conform Transfermarkt.
Cu 53 de selecții în naționala de seniori a Belgiei, pentru care a reușit să marcheze de 5 ori, Tielemans poate părăsi Leicester după 3 ani și jumătate, timp în care a bifat 25 de goluri și 25 de pase decisive pe parcursul a 166 de partide. Newcastle e dispusă să ofere o sumă de aproximativ 15 de milioane de sterline, adică în jur de 17 milioane de euro, iar "vulpile" ar putea accepta, pentru a nu risca să-l piardă gratis în vara anului următor.
Al doilea fotbalist dorit de conducerea clubului ar fi tot un fotbalist de la Leicester, James Maddison, însă în cazul britanicului, suma de transfer nu va mai putea fi atât de mică, pentru că acesta are perioadă contractuală până în vara anului 2024. S-a mai încercat aducerea lui Maddison pe St. James' Park, însă oferta din vară de 50 de milioane de lire sterline ar fi fost considerată prea mică de către conducerea lui Leicester, însă aceștia ar fi dispuși să-l cedeze pentru 60 de milioane de lire, conform Football Inside. N-ar fi o mare problemă pentru Newcastle să pluseze pentru a-l putea aduce pe englez la echipă, mai ales că noii patroni ai clubului vin din zona arabă și dispun de sume impresionante de bani.
Per total, Newcastle ar putea plăti în jur de 85 de milioane de euro pentru transferul celor doi mijlocași de 25 de ani și e pregătită să intre în discuții avansate cu reprezentanții campioanei Angliei din sezonul 2015/16.
Citește și:

Campanie de achiziții impresionantă

Newcastle a trecut printr-o perioadă cel puțin interesantă în această vară, pentru că deși a vândut de doar 2,31 milioane de euro, a adus fotbaliști importanți la echipă, jucători care erau vizați de marile forțe europene. În total s-au cheltuit 136 de milioane de euro pentru aducerea a patru fotbaliști:
  • Alexander Isak - 70 de milioane €
  • Sven Botman - 37 de milioane €
  • Matt Targett - 17,5 milioane €
  • Nick Pope - 11,5 milioane €
Pentru echipa din nordul Angliei nu e o sumă mică, însă pentru patronii din Arabia Saudită probabil că da, pentru că aceștia au devenit cei mai bogați patroni de fotbal din fotbalul britanic și cu siguranță își doresc ca noua lor echipă să redevină o forță de temut atât în Premier League, cât și pe plan european.

Start modest de sezon pentru Newcastle

După 7 etape disputate în campionat, Newcastle este la mijlocul clasamentului, ocupând poziția a 10-a, cu doar 8 puncte obținute până acum și un golaveraj de 8 cu 7, care ar trebui să le dea de gândit din punct de vedere ofensiv, pentru că echipa lui Howe nu marchează pe cât și-ar dori fanii și pe cât au fost investițiile de mari. De asemenea, nici în apărare nu stau bine, deoarece au încasat, în medie, un gol pe meci, cu toate că din cele 7 partide, doar pe Liverpool și Manchester City i-au avut ca adversari dificili, iar cu cei din urmă au terminat la egalitate.
În rest, Newcastle a dat peste nou-promovata Nottingham Forest (singura echipă pe care au reușit să o învingă), Brighton, Wolves, Crystal Palace și Bournemouth, astfel că poziția în clasament ar fi putut fi una mult mai bună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo