Articol scris de Răzvan Rădulescu
Newcastle nu a impresionat în această vară prin transferurile realizate, deși formația din Premier League a curtat mai mulți jucători cu nume din fotbalul mondial. Nick Pope, Matt Targett, Sven Botman și Charlie McArthur sunt printre noii fotbaliști de pe St. James' Park. Echipa antrenată de Eddie Howe a încheiat sezonul trecut pe locul 11 în Premier League, dar acum vrea să atace cupele europene.

Newcastle, ofertă respinsă de Leicester pentru Maddison

Premier League
Plecările de la Chelsea continuă! Cine este fotbalistul care vrea să scape de echipa lui Tuchel
ACUM 12 ORE
Potrivit Daily Mail, Newcastle a făcut o ofertă de aproximativ 47 de milioane de euro pentru mijlocașul englez, James Maddison. Leicester, echipa actuală a lui Maddison, a respins instantaneu oferta lui Newcastle. Formația antrenată de Brendan Rodgers este pregătită să îi ofere un salariu mai atractiv pentru a-l convinge pe starul englez să rămână pe stadionul King Power.
Totuși, formația patronată de un fond de investiții din Arabia Saudită este așteptată să revină cu o ofertă mai mare pentru o eventuală mutare. Prima ofertă a fost înaintată vineri, dar a fost respinsă imediat.
Eddie Howe, antrenorul celor de la Newcastle are nevoie de mai multă forță în zona ofensivă, astfel că Maddison ar reprezenta fotbalistul potrivit, mai ales că le-ar garanta "coțofenelor" și un fotbalist excelent la fazele fixe. Howe a fost interesat, de asemenea, și de Jack Harrison, de la Leeds și de colegul lui Maddison, de la Leicester, Harvey Barnes.
Citește și:

Maddison, sezon excelent la Leicester

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu James Maddison. În cazul în care Newcastle va reveni cu o ofertă mai mare de 47 de milioane de euro, Maddison va deveni cel mai scump transfer al formației din primul eșalon englez. Fotbalistul din naționala Angliei îl va depăși pe Joelinton, pentru care Newcastle a plătit 44 de milioane de euro. Joelinton a ajuns în Premier League în 2019, de la Hoffenheim.
Potrivit Sportsmail, "vulpile" urmează să-i facă o nouă ofertă în această toamnă lui Maddison, ca recompensă pentru evoluțiile excelente din sezonul trecut. James Maddison are o cotă de piață de 50 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. "Creierul" lui Leicester mai are încă doi ani de contract cu formația lui Brendan Rodgers, echipă la care excelează. Mijlocașul englez a terminat "en fanfare" sezonul precedent, reușind să înscrie în fiecare din ultimele patru meciuri din campionat.
Maddison a terminat stagiunea anterioară cu 18 goluri și 12 pase decisive. În ciuda rezultatelor, James nu a făcut parte din lotul Angliei la ultima acțiune a naționalei.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Premier League
Premier League, văzut de sus
05/08/2022 LA 10:46