Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar la Newcastle, un vis interzis? Un fost internațional brazilian nu crede că starul s-ar adapta în Premier League

Nicu Savin

Publicat 02/07/2022 la 13:43 GMT+3

Fostul internațional brazilian Edmundo a vorbit pentru Esporte despre șansele ca Neymar să se acomodeze la o eventuală mutare în Premier League.

Neymar

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Ișvanca
Ajuns la vârsta de 30 ani, Neymar este unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști ai lumii și este în prezent și protagonistul celui mai scump transfer din istoria acestui sport. Adus pentru 222 milioane de euro în vara anului 2017 de la Barcelona, Neymar încasează nu mai puțin de 36.5 milioane de dolari, adică aproximativ 700.000 $ pe săptămână, fiind al 3-lea cel mai bine plătit jucător din lume, după Mbappe și Messi.
Au existat niște zvonuri conform cărora brazilianul ar fi tentat de o mutare în Premier League, la Newcastle, iar compatriotul său și actualul jucător al "coțofenelor", Joelinton, a declarat în cadrul unui podcast că tricoul cu numărul 10 îl așteaptă pe Magpie Park.
Citește și:
EDMUNDO, SCEPTIC ÎN PRIVINȚA LUI NEYMAR, DAR ȘI A TRANSFERULUI SĂU ÎN PREMIER LEAGUE
"Dacă i-a fost greu să se adapteze la Paris, atunci nu va fi niciodată satisfăcut la Newcastle. Însă, dacă îi vor satisface pretențiile financiare, el va merge acolo. Trebuie să fie concentrat, mai ales că anul acesta este Cupa Mondială. Dacă va juca la fel ca la precedentele două ediții, va vedea antrenorul în el o soluție pentru viitor? Newcastle este un oraș mic și rece." - a spus fostul fotbalist cu 39 selecții pentru Selecao.
Conducerea clubului din Premier League a adoptat până în prezent o strategie stabilă, care să îi păstreze în" legalitate" privind normele fair-play-ului financiar și pe care își doresc în continuare să o urmeze.
Newcastle a oficializat chiar acum câteva zile cea de-a treia mutare din această perioadă de mercato. Este vorba despre Sven Botman, fundașul central adus de la Lille pentru suma de 37 milioane de euro. În afară de acesta, britanicii i-au mai adus pe Matt Targett (achiziționat de la Aston Villa în schimbul sumei de 17.5 milioane euro) și Nick Pope (adus de la Burnley pentru suma de 11.5 milioane euro). Cea mai scumpă achiziție din istorie clubului este Joelinton, adus de la Hoffenheim pentru 44 milioane, urmat de Bruno Guimaraes, transferat în iarnă de la Lyon în schimbul sumei de 42.1 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo