Articol scris de Cosmin Cristian
5 Ianuarie 2002, pe un frig teribil, în industrialul Manchester, se juca meciul dintre Manchester City și Swindon Town. Stadionul era, astăzi legendarul, Maine Road, care le-a servit drept casă "cetățenilor" până un an mai târziu, când avea să fie demolat, după optezeci de ani de ani de povești în cel mai pur stil britanic. Undeva la mijlocul celei de-a două reprize, la scorul de 2-0, ce avea să însemne și scorul final, întră pentru a juca ultimul sau meci în tricoul lui City, Alf-Inge Haaland, un mijlocaș defensiv din Norvegia ce avea să rămână în memoria britanicilor mai mult drept victima oribilului fault comis de Roy Keane, în timpul unui clasic al orașului Manchester, decât un fotbalist care să-și fi pus amprenta asupra istoriei "albaștrilor". Patruzeci și trei de partide a jucat Alfie Haaland pentru City, perioada în care a înscris de trei ori.
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
IERI LA 06:02
7 august 2022, London Stadium, casă lui West Ham United. 32 de grade, fiindcă acum suntem în epoca petrolieră a lui Manchester City, care în tot acest timp a adus "acasă" șase titluri de campioană, dar încă tânjește la trofeul suprem din fotbal, Liga Campionilor Europeni. Poate chiar mai presus de interesul pentru primul meci al sezonului pe Olimpicul Londrei, stă acela pentru debutul lui Haaland The Second. Erling. În traducere liberă, "fiu de nobil".
Doar că Haaland jr. s-a străduit mult și a ajuns să nu mai fie "fiu al" de ceva vreme. Începuturile de la RB Salzburg sau Dortmund pot sta mărturie, hat-trick împotriva lui Genk, în UCL, în tricoul austriecilor ori hat-trick în 20 de minute, în tricoul Borussiei, vs Augsburg. La alegere. Ori, mai devreme, anunțându-și în stil parcursul, nouă(9!!) goluri marcate pentru Norvegia U19 într-un singur meci, cu Honduras, pe când abia împlinise vârstă majoratului. Și-a continuat parcursul în Bundesliga și l-a încheiat cu 62 de goluri în 67 de prezente, lăsându-l chiar și pe marele Lewandowski cu buza umflată, într-o echipa care nu era abonată la titlu sau Cupa, precum rivală din Bavaria. Ba chiar, au fost momente când Dortmund se chinuia să prindă un loc În UCL, în față unor formații mult mai puțin titrate ale Bundestagului.
Micul Erling, fiul lui Alf-Inge Haaland, născut la Leeds, în perioada când al sau tată evolua pentru "albii" din West Yorkshire, primea automat cetățenia engleză. Peste câțiva ani, această cetățenie britanică a lui Haaland avea să fie subiectul multor talk-showuri în Regat, atunci când atacantul cucerea, rând pe rând, marile arene europene. Până și "killerul" tatălui sau îl laudă simplu și la obiect, "Brilliant, f...k brilliant player", lăsând în urmă regretul că acesta a decis să joace pentru Norvegia, chiar dacă performanțele scandinavilor nu par că se vor ridică în curând la nivelul Albionului.
https://i.eurosport.com/2022/08/07/3429368.jpg
Minutul 35 pe Olimpic of London, când "fiul nobilului" e lansat în careu, la o minge pe care toți o credeau pierdută. O agață și o deviază pe lângă portarul "ciocanarilor" și scoate un 11 m. Tot el bate, 1-0 pentru City și, deja, parcă debutul din Community Shield e dat uitării. 2-0 în a două repriză, după pasă minunată a lui De Bruyne, și Erling debutează cu un "brace" în Premier League, campionat care, ușor-ușor, se înghesuie la picioarele celui care face înscrisul unui gol a părea cel mai facil lucru din lume. Asta în timp ce Guardiola se uită la "teribilul" norvegian că fiind al său "pass" pentru trofeul Ligii Campionilor, fiindcă știe că e și ultimul său tren ca antrenor al lui City. Al său, nu și al lui Erling.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15