Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal

Bianca Dumitru

Publicat 13/08/2022 la 16:41 GMT+3

În anul în care se împlinesc 30 de ani de la primul meci din era Premier League, suporterii campionatului Angliei au fost rugați să alcătuiască echipa preferată din toate timpurile. Din 11-le ales de suporteri nu lipsesc Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Steven Gerrard și Kevin de Bruyne.

Virgil van Dijk of Liverpool embraces Kevin De Bruyne of Manchester City after the Premier League match between Manchester City and Liverpool

Credit imagine: Getty Images

În 2022 se împlinesc 30 de ani de la primul meci din era Premier League. Cu această ocazie, fanii campionatului Angliei au fost rugați să-și aleagă jucătorii favoriți din toate timpurile, compunând o echipă de start ideală.
Potrivit BBC, din 11-le ales de suporteri nu lipsesc Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Steven Gerrard și Kevin de Bruyne. În total, au fost realizate peste 225.000 de echipe, iar portarul ales a fost Peter Schmeichel, trecut pe la Manchester United, Aston Villa și Manchester City, care a fost votat de peste 50% dintre fani. Pe locul 2 s-a aflat Petr Cech, fostul jucător de la Chelsea.
În apărare au fost aleși Gary Neville, Rio Ferdinand, John Terry și Ashley Cole, în timp ce actualii jucători ai lui Liverpool, Trent Alexander-Arnold și Virgil van Dijk au ocupat următoarele locuri în preferințele suporterilor.
Din linia de mijloc a echipei ideale din Premier League fac parte Kevin de Bruyne, Steven Gerrard și Patrick Vieira, alți mijlocași votați de către fani fiind Frank Lampard, Roy Keane și Paul Scholes.
Atacul preferat de către suporteri este format din Thierry Henry, care a primit cele mai multe nominalizări din partea votanților (peste 155.000), Alan Shearer și Cristiano Ronaldo, selectat și el de peste 117.000 de ori.
Iată cum arată echipa ideală a Premier League din toate timpurile: Peter Schmeichel - Gary Neville, Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole - Steven Gerrard, Kevin de Bruyne, Patrick Vieira - Cristiano Ronaldo, Alan Shearer, Thierry Henry.
Primul 11 al Premier League din toate timpurile. Sursa foto: BBC
Citește și:

CINE E FAVORITĂ SĂ CÂȘTIGE TITLUL ÎN PREMIER LEAGUE SEZONUL VIITOR

La sfârșitul lunii iunie, un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League, cum va arăta prima parte a clasamentului și care vor fi echipele retrogradate. Potrivit jurnaliștilor de la Mirror, Liverpool este favorită să devină campioana Angliei, experimentul dându-le "cormoranilor" 71% șanse de a îi întrece pe cei de la Manchester City.
Deși s-a întărit cu Erling Haaland și Julian Alvarez, echipa lui Pep Guardiola, care a câștigat titlul sezonul trecut cu doar un punct în fața lui Liverpool, nu va reuși să repete performanța pentru al treilea an consecutiv, super-computerul acordându-le doar 24% șanse la trofeu.
Alături de cele două echipe deja menționate, experimentul notează că în top 4 se vor afla, la finalul stagiunii 2022/23, și Arsenal, care are 59% șanse de a reveni pe un loc de Champions League, dar și Tottenham, care are 49% șanse să li se alăture.
În schimb, Chelsea, care a avut un start lent în mercato-ul acestei veri, este evaluată ca având doar 39% șanse de a încheia sezonul pe una dintre primele 4 poziții. Nici Manchester United nu are, potrivit super-computerului, prea multe șanse (15%) să strălucească, jurnaliștii englezi anunțând că primul sezon al lui Erik ten Hag pe Old Trafford va fi slab.
La polul opus, super-computerul a prezis că toate cele trei echipe care au promovat la capătul sezonului 2021/22, respectiv Nottingham, Bournemouth și Fulham, vor retrograda după un singur an.
Acestea au șanse cuprinse între 33 și 37% de a reveni direct în Championship, în timp ce în lupta pentru salvarea de la retrogradare se vor afla și Everton, și Southampton.
Dacă echipa lui Frank Lampard are doar 21% șanse să își piardă locul în Premier League, pentru Southampton se estimează 39% șanse să retrogradeze.
Nu în ultimul rând, super-computerul a precizat și faptul că și Wolves se va afla, la finalul stagiunii 2022/23, în partea inferioară a clasamentului din campionatul Angliei, echipa lui Bruno Lage având 21% șanse de a coborî în Championship.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo