Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Marc Cucurella este noul jucător al celor de la Chelsea! Sumă record plătită pentru un fundaș stânga

Alex Masgras

Publicat 05/08/2022 la 14:53 GMT+3

Chelsea a anunțat astăzi că l-a transferat pe fundașul stânga spaniol Marc Cucurella de la Brighton.

Brighton's Marc Cucurella is reportedly a target for Manchester City

Credit imagine: Getty Images

După ce zilele trecute, Brighton dezmințise informațiile apărute în presă despre trasnferul lui Marc Cucurella la Chelsea, clubul londonez a anunțat astăzi că fundașul stânga de 24 de ani este, oficial, jucătorul lui Chelsea:
"În urma mai multor informații apărute în presă în această săptămână, putem confirma că am ajuns la un acord cu Brighton and Hove Albion pentru transferul lui Marc Cucurella", a anunțat Chelsea, prin intermediul contului său de Twitter.
Potrivit lui Fabrizio Romano, Chelsea va plăti 65,3 de milioane de euro pentru Cucurella la care se adaugă alte 8,3 milioane de euro sub formă de bonusuri.
Odată cu sosirea spaniolului pe Stamford Bridge se doboară și recordul sumei de transfer pentru un fundaș stânga, deținut de Manchester City, care plătea 57,5 milioane de euro în 2017 pentru transferul lui Benjamin Mendy de la Monaco.
Marc Cucurella, cotat la doar 28 de milioane de euro de site-ul transfermakt.com, a semnat cu Chelsea un contract valabil până în 2028.

Brighton, profit de aproape 50 de milioane de euro

Marc Cucurella ajungea la Brighton anul trecut, atunci când echipa din Premier League le plătea celor de la Getafe suma de 18 milioane de euro. La un an distanță, Brighton l-a vândut pe Cucurella cu 65,3 milioane de euro la Chelsea, ceea ce înseamnă un profit de 47,3 milioane de euro.
Sezonul trecut, Marc Cucurella a evoluat în 35 de partide pentru Brighton în Premier League, marcând un gol și oferind o pasă de gol.
Fundașul de 24 de ani a avut și un mesaj pentru fanii londonezilor, după ce echipa lui Thomas Tuchel a oficializat transferul: "Salutări fanilor lui Chelsea! Sunt încântat să fiu aici. Abia aștept să vă văd pe Stamford Bridge", a spus Cucurella.
Jucătorul crescut de Barcelona a mai evoluat la grupele de juniori ale catalanilor, la Barcelona B, Eibar și Getafe, înainte ca acesta să ajungă în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo