Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/11/2022 la 13:34 GMT+2

Pep Guardiola a semnat prelungirea contractului cu Manchester City până în 2025. Anunțul a fost făcut chiar de către club, iar tehnicianul spaniol a avut un mesaj emoționant pentru fani, cărora le-a promis și mai multe trofee în vitrină.

Guardiola rinnova con il Manchester City

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Manchester City a anunțat prelungirea contractului cu Pep Guardiola, antrenorul care a adus 4 titluri de Premier league pe Etihad. Tehnicianul spaniol în vârstă de 51 de ani se află pe banca "cetățenilor" de 6 sezoane, timp în care a câștigat 11 trofee.
"Clubul este încântat să anunțe că Pep Guardiola a semnat prelungirea contractului cu 2 ani. Asta înseamnă că el va rămâne pe Etihad până în 2025. Perioada lui Guardiola la City este încărcată de succes. El a câștigat până acum 11 trofee majore, inclusiv 4 din ultimele 5 titluri în Premier League.
În toate competițiile, a câștigat 271 din cele 374 de meciuri pe care condus de pe bancă, având un procentaj de victorii remarcabil, 72,4%. City a marcat 921 de goluri în această perioadă, cu o medie de 2,46 reușite pe meci", a fost comunicatul oficial al clubului din Premier League.
Guardiola a amânat discuțiile până în acest moment deoarece nu a dorit să afecteze viața de zi cu zi a echipei, care a avut un program infernal în această toamnă. Etapele din Anglia și din Champions League s-au desfășurat pe repede-înainte pentru a face loc turneului din Qatar, primul al Cupei Mondiale care se dispută pe timp de iarnă.
Citește și:

Pep Guardiola, mesaj de clasă pentru Manchester City și suporteri

Antrenorul a reacționat imediat după ce anunțul prelungirii contractului a fost făcut public. Guardiola a mulțumit oficialilor echipei și le-a dat asigurări suporterilor că va face tot posibilul pentru a aduce și mai multe trofee în vitrina clubului.
"Din prima zi am simțit că este ceva special aici. Nu pot fi într-un loc mai bun. Sunt încântat să vă anunț că voi mai rămâne la City pentru încă două sezoane. Nu pot mulțumi destul pentru toată încrederea ce mi s-a acordat la acest club. Sunt fericit și mă simt confortabil aici. Tot ce acum este să îmi fac treaba cât mai bine.
Știu că acest club va avea un capitol remarcabil în următoarea decadă. S-a întâmplat în ultimii 10 ani și se va întâmpla și în următorii 10 pentru că echipa este atât de stabilă. Simt că putem obține multe împreună și asta îmi doresc, să stau și să continui să lupt pentru trofee", a fost mesajul transmis de Guardiola după ce a semnat prelungirea contarctului.
Pep Guardiola se află la Manchester City din 2016, aceasta fiind cea mai lungă perioadă pe banca unei echipe din cariera sa. Spaniolul a pregătit-o pe Barcelona între 2008 și 2012 și a luat drumul Bundesligii în 2013, stând 3 sezoane pe banca lui Bayern.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo