Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patronul lui Chelsea, în al 9-lea cer, după ce l-a transferat pe Aubameyang în ultima clipă

Cristian Mihală

Publicat 02/09/2022 la 09:45 GMT+3

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang s-a despărţit de echipa de fotbal FC Barcelona după doar o jumătate de sezon de la sosirea sa pe Camp Nou şi a semnat un contract pe doi ani cu Chelsea Londra, au anunţat cele două cluburi în noaptea de joi spre vineri.

Chelsea sign Barcelona striker Pierre-Emerick Aubameyang

Credit imagine: Getty Images

Aubameyang, în vârstă de 33 de ani, revine astfel în Premier League, unde a evoluat anterior sub culorile echipei Arsenal Londra (2018-2022), marcând 92 de goluri în 163 de meciuri disputate în toate competiţiile.

Todd Boehly, după transferul lui Aubameyang la Chelsea: "Un atacant de elită"

Barca a acceptat să-l cedeze pa fotbalistul african la Chelsea în schimbul sumei de 12 milioane de euro.
"Pierre-Emerick este un atacant de elită, care şi-a demonstrat deja valoarea în Premier League prin cifrele avute. Venirea lui ne întăreşte lotul şi ne oferă mult mai multe opţiuni în atac. Sunte fericiţi să îl avem alături de noi în noua eră în care a intrat clubul şi abia aşteptăm să lucrăm împreună", a spus patronul "albaştrilor", Todd Boehly, pentru siteul oficial al clubului.
În cele şase luni petrecute în Catalonia, Aubameyang a înscris 13 goluri în 24 de meciuri, fiind cel mai bun marcator al clubului, la egalitate cu olandezul Memphis Depay.
El nu a mai intrat însă în planurile clubului spaniol, confruntat cu dificultăţi economice şi care încearcă să reducă masa salarială.
În plus, după sosirea golgheterului polonez Robert Lewandowski la FC Barcelona, Aubameyang şi-a pierdut postul de titular în echipa pregătită de Xavi Hernandez.
Chelsea se afla în căutarea unui atacant central după plecarea germanului Timo Werner la RB Leipzig, pentru suma de 20 de milioane de euro, şi împrumutul belgianului Romelu Lukaku la Inter Milano.
Aubameyang este al şaptelea recrut al clubului londonez, care a cheltuit peste 200 de milioane de euro în acest mercato. Cei mai mulţi bani au fost direcţionaţi către întărirea apărării, acolo unde au sosit Wesley Fofana (80 de milioane de euro, de la Leicester), Marc Cucurella (65 de milioane de euro, de la Brighton) şi Kalidou Koulibaly (38 de milioane de euro, de la Napoli).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo