Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pedeapsa primită de suporterul care l-a lovit pe Aaron Ramsdale în Tottenham-Arsenal

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/02/2023 la 13:46 GMT+2

În urmă cu o lună, la partida dintre Tottenham și Arsenal, meciul a fost oprit preț de câteva momente după ce s-a creat un adevărat meleu în apropierea porții apărate de Ramsdale. Goalkeeper-ul "tunarilor" a fost lovit de un spectator și lucrurile au degenerat, însă fanul și-a aflat de curând pedeapsa.

Aaron Ramsdale, după ce a fost lovit de un suporter în Tottenham - Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
S-a făcut dreptate în urma conflictului apărut parcă de nicăieri în derby-ul etapei a 20-a din Premier League, când Aaron Ramsdale, portarul lui Arsenal, a fost lovit de un fan al rivalei din Londra.
Spectacolul din teren la meciul dintre Tottenham și Arsenal a fost umbrit de un moment în care un suporter al formației antrenate de Antonio Conte l-a lovit cu piciorul în spate pe portarul "tunarilor", Aaron Ramsdale, în timp ce acesta se ducea să-și ia mănușile și sticla de apă. Suporterul fanatic a coborât din peluză și a sărit peste un panou publicitar pentru a ajunge să-l lovească pe goalkeeper-ul englez.
Acesta a fost ulterior identificat și a ajuns în fața tribunalului în urma gestului făcut, pe care și l-a justificat prin a spune că se afla sub influența băuturilor alcoolice în acele clipe.

Sancțiunea primită de fanul care l-a lovit pe Ramsdale

Suporterul care l-a lovit cu piciorul pe Ramsdale a pledat vinovat pentru gestul său, însă se pare că a recunoscut și faptul că a aruncat cu mai multe obiecte în teren, printre care și monede.
Portarul lui Arsenal ar fi făcut un gest provocator la adresa fanilor adverși, iar Joseph Watts, orbit de furie, a decis să îi aplice lui Ramsdale o corecție fizică. Ulterior, conform publicației BBC, suporterul de 35 de ani va trebui să-i plătească portarului britanic 100 de lire sterline daune, va fi sub supraveghere comunitară, ceea ce înseamnă că va munci în folosul comunității timp de 100 de ore, iar timp de 4 ani nu va mai avea dreptul de a intra pe un stadion din Anglia, primind interdicție.
În cazul turneelor internaționale, Watts va trebui să își depună actele către poliție cu 4 ore înainte și după meciuri, pentru a fi astfel sub atenta supraveghere a autorităților.
Arsenal a avut câștig de cauză pe teren în meciul cu pricina, pentru că s-a impus cu 2-0.
Citește și:

Șansele la titlu în Anglia, calculate de un supercomputer

Arsenal a pierdut cu Manchester City, într-o restanță din etapa a 12-a din Premier League. "Tunarii" au fost egalați la puncte de rivala la titlu, însă au în continuare un mic avantaj, având un meci mai puțin disputat decât Haaland și compania.
Supercomputerul celor de la FiveThirtyEight a recalculat șansele la ridicarea trofeului în urma acestui rezultat, iar procentajul a scăzut drastic în dreptul echipei antrenate de Arteta. 34% șanse la titlu mai are Arsenal, fiind depășită la acest capitol chiar de adversara de miercuri seara.
Manchester City are 62% șanse să câștige Premier League pentru a treia oară consecutiv, potrivit inteligenței artificiale. De asemenea, computerul a prezis că Arsenal va termina sezonul cu 81 de puncte, cu două mai puține decât echipa lui Pep Guardiola.
Manchester United pare scoasă din cursa pentru titlu, atât teoretic, cât și practic. Același calculator a spus că "diavolii roșii" se vor afla la o distanță de 11 puncte față de prima clasată, la finalul sezonului, și le-a acordat doar 2% șanse pentru a fi campioni.
Everton, Bournemouth și Southampton vor fi echipele care vor retrograda, conform predicțiilor făcute, în timp ce Newcastle va reuși să se mențină pe poziția a patra. Liverpool și Chelsea se vor afla pe locurile 7 și 8, în timp ce Tottenham va fi pe 6, sub Brighton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo