Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, mesaj clar pentru Arsenal înaintea meciului direct: "Vreți titlul? Luptați"

Alex Masgras

Actualizat 15/02/2023 la 11:03 GMT+2

Pep Guardiola este încrezător înaintea marelui derby dintre Arsenal și Manchester City de miercuri seară. Antrenorul spaniol a anunțat că echipa sa nu va ceda și că va lupta pentru apărarea titlului până în ultima etapă de campionat.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Titlul din Premier League este încă în mâinile jucătorilor lui Manchester City. Pep Guardiola, antrenorul campioanei ultimelor două ediții ale campionatului englez, nu și-a luat gândul de la un nou succes în acest sezon. Spaniolul este convins că echipa sa poate apăra titlul cucerit în ultima etapă sezonul trecut și că jucătorii săi vor da totul până în ultima zi.
Înaintea restanței de miercuri seară cu Arsenal, Pep Guardiola i-a "invitat" pe cei de la Arsenal să lupte pentru titlul din Premier League, spunând că acesta încă se află în mâinile "cetățenilor":
"Cea mai mare motivație este că nu vreau să pierd titlul în Premier League doar pentru că noi nu suntem cine suntem. Dacă ei ne bat pentru că sunt mai buni, atunci acesta este sportul. Îi voi felicita primul, așa cum am făcut-o mereu. Dar nu pentru că nu suntem aici. Vreți titlul? Ok, luptați. Este în mâinile noastre.
Vom apăra acest titlu până în ultima zi, asta îmi doresc. Să luptăm și să încercăm să apărăm titlul. Dacă nu vom reuși, vom accepta acest lucru, dar trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Jucătorii mei simt acest lucru în fiecare zi", a spus Pep Guardiola la conferința de presă premergătoare partidei cu Arsenal.
Citește și:

Pep Guardiola crede că Arsenal a demonstrat că poate fi campioană în Premier League

Pep Guardiola este de părere că parcursul foarte bun al celor de la Arsenal din acest sezon arată că echipa lui Mikel Arteta a ajuns la nivelul potrivit pentru a emite pretenții la titlul din Premier League, chiar și în urma celor două partide în care "tunarii" au pierdut puncte:
"Vor fi periculoși. Când pierzi puncte și nu ești obișnuit să pierzi puncte, în meciul următor vei avea ceva special. Urmărind cele două meciuri, nu am simțit că au pierdut puncte din cauza modului în care au jucat.
Cred că Arsenal a ajuns într-un punct în care adversarul încearcă mereu să se adapteze. Când ajungi la acest nivel înseamnă că ești o echipă bună și ai ajuns la nivelul pentru a deveni campion. Simt că Arsenal a ajuns aici în acest sezon", a mai spus Pep Guardiola.
Arsenal și Manchester City se întâlnesc pentru prima oară în acest sezon de Premier League. Cele două echipe au mai jucat la finalul lunii ianuarie în Cupa Angliei, pe Etihad, atunci când formația lui Pep Guardiola s-a impus cu 1-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo