Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/11/2022 la 11:33 GMT+2

Pep Guardiola și Manchester City profită de această pauză competițională pentru a negocia un nou contract. Actuala înțelegere dintre tehnician și club expiră în vara anului viitor, dar sunt premise bune pentru a se continua colaborarea.

Erling Haaland (l.) und Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Pep Guardiola ia foarte în serios varianta continuării la Manchester City și din vara lui 2023, atunci cân actuala înțelegere expiră. Tehnicianul spaniol a decis să înceapă negocierile pentru reînnoirea contractului său, dorind să continue proiectul pe care îl desfășoară la echipa din Premier League.
Antrenorul și oficialii clubului au profitat de pauza provocată de Campionatul Mondial și s-au așezat la masă pentru a discuta detaliile noii înțelegeri, anunță sport.es. Potrivit sursei citate, nu va dura mult până va fi făcut public un nou acord, ambele părți fiind în mare parte hotărâte asupra termenilor din hârtii.
Guardiola a amânat discuțiile până în acest moment deoarece nu a dorit să afecteze viața de zi cu zi a echipei, care a avut un program infernal în această toamnă. Etapele din Anglia și din Champions League s-au desfășurat pe repede-înainte pentru a face loc turneului din Qatar, primul al Cupei Mondiale care se dispută pe timp de iarnă.
Chiar dacă a promis că într-o zi se va întoarce la Barcelona, Guardiola pare că are lumea la picioare la City, acolo unde i se fac toate poftele, iar el a revoluționat jocul echipei. Tocmai din acest motiv, fostul antrenor al catalanilor și al lui Bayern Munchen dorește să continue în Premier League.
Pep Guardiola se află la Manchester City din 2016, aceasta fiind cea mai lungă perioadă pe banca unei echipe din cariera sa. Spaniolul a pregătit-o pe Barcelona între 2008 și 2012 și a luat drumul Bundesligii în 2013, stând 3 sezoane pe banca lui Bayern.
Citește și:

Lionel Messi spune că Guardiola a făcut mult rău fotbalului deoarece toți vor să-l copieze

Atacantul lui PSG, Leo Messi, a recunoscut munca lui Pep Guardiola la Barcelona, unde a construit una dintre cele mai bune echipe din istorie, în interviul pentru Universo Valdano: "A făcut mult rău fotbalului. Părea atât de simplu încât toată lumea voia să îl copieze", a mărturisit superstarul argentinian al PSG-ului.
Argentinianul, care va încerca să câștige Cupa Mondială în Qatar, a insistat că ceea ce a realizat ca jucător la Barcelona este practic irepetabil: "Apoi l-am avut aproape și am devenit conștient de ceea ce a reușit. Este cel mai bun antrenor pe care l-am avut, are ceva special, mai ales pentru felul în care anticipează partidele, pentru felul în care le pregătește și pentru cum comunică", a declarat Lionel Messi pentru sursa precizată anterior.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo