Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pierdere teribilă pentru Liverpool! Un titular şi-a rupt meniscul şi va rata tot sezonul

Cristian Mihală

Actualizat 07/12/2023 la 11:53 GMT+2

Jurgen Klopp a confirmat, după victoria din meciul cu Sheffield United, că Joel Matip va lipsi tot sezonul. Fundaşul camerunez născut în Germania a suferit o ruptură de menisc în partida anterioară.

Joel Matip, Virgil Van Dijk, Liverpool

Credit imagine: Imago

Joel Matip a câştigat în această stagiune bătălia cu Ibrahima Konate pentru titularizare, asta şi în condiţiile în care francezul a avut ceva probleme cu accidentările.
Acum, din nefericire pentru fanii "cormoranilor", a venit rândul ca apărătorul central de 32 de ani să se accidenteze. Matip a fost schimbat în minutul 69 al partidei cu Fulham, scor 4-3, din weekend, iar investigaţiile ulterioare au relevat natura problemelor sale: ruptură de menisc.

Matip, out tot sezonul pentru Liverpool

Apărătorul va rata întregul sezon, lucru confirmat de Jurgen Klopp la finalul partidei de aseară, pe care Liverpool a câştigat-o la Sheffield United, scor 2-0.
În 72 de meciuri jucate de Liverpool cu Matip şi Van Dijk ca fundaşi centrali, echipa a pierdut de doar 5 ori (51 de victorii). În această perioadă, "cormoranii" au primit doar 58 de goluri (medie de 0,8 goluri încasate/partidă).
Din fericire pentru Klopp, Konate este un fundaş de clasă, astfel că absenţa lui Matip nu ar trebui să aibă repercusiuni mari asupra rezultatelor echipei. Marea problemă e însă legată de fragilitatea francezului, caz în care stafful tehnic ar trebui să mizeze pe un cuplu de fundaşi centrali format din Van Dijk şi Joe Gomez.
Absenţa lui Matip nu e singura de durată pentru Liverpool, care de mai bine de o lună şi jumătate nu se poate baza pe Andrew Robertson, unul dintre cei mai buni apărători laterali din lume. Din fericire pentru echipa de pe Anfield, scoţianul va reveni cel mai probabil la începutul anului, după ce în octombrie a suferit o intervenţie chirurgicală la umăr. Pe lista indisponibililor pentru "cormorani" mai figurează Alisson şi Diogo Jota, dar ambii vor reveni în următoarele două săptămâni pe gazon.
Pentru Liverpool, care s-a distanţat la 4 puncte de City, urmează deplasarea de la Londra, cu Palace, pentru ca apoi să pregătească derbyurile cu United şi Arsenal (17 şi 23 decembrie, ambele partide au loc pe Anfield).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo