Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League pierde unul dintre cei mai promițători jucători! Mwepu s-a retras la 24 de ani

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2022 la 13:41 GMT+3

Enock Mwepu, unul dintre jucătorii cu potențial din Premier League, este forțat să se retragă la numai 24 de ani din cauza unor probleme la inimă. Zambianul evoluează la Brighton de anul trecut și reușise să înscrie de 6 ori pentru naționala țării sale.

Enock Mwepu of Brighton during the pre-season friendly match between Brighton & Hove Albion and RCD Espanyol at The Amex Stadium on July 30, 2022 in Brighton, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Brighton, echipa care se află pe locul 7 în Premier League, a anunțat că Enock Mwepu este forțat să se retragă din fotbal la vârsta de 24 de ani din cauza unor probleme cardiace ereditare.
"Enock ar fi supus unui risc extrem de mare de a suferi un eveniment cardiac neplăcut dacă ar continua să joace fotbal la nivel înalt", a fost anunțul clubului. Jucătorul a simțit dureri în timpul unui zbor cu colegii de la națională în pauza internațională de acum două săptămâni. Mwepu a petrecut câteva zile într-un spital din Zambia și s-a întors în Anglia pentru mai multe investigații.
Internaționalul zambian are 27 de apariții pentru Brighton de la venirea sa din Austria, de la Red Bull Salzburg. Aproximativ 18 milioane de lire sterline au plătit englezii pentru aducerea sa în iulie 2021.
Echipa medicală a lui Brighton ar fi cea care i-ar fi dat vestea cruntă lui Mwepu. Jucătorul a înțeles că trebuie să o termine cu fotbalul, dar a transmis că dorește să se implice în continuare în sport.
Citește și:

Enock Mwepu a transmis un mesaj emoționant

Jucătorul lui Brighton a dorit să transmită un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, unde a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit în viața sportivă și a transmis că visul său s-a împlinit, chiar dacă acum trebuie să se sfârșească.
"Un băiat din Chambishi, un sat mic din Zambia, are de împărtășit câteva vești cu voi. S-a ținut tare și și-a urmat visul de a juca fotbal la cel mai înalt nivel și, cu slava lui Dumnezeu, a ajuns să joace în Premier League.
Unele vise se termină, așa că trebuie să vă anunț că sunt nevoit să îmi pun ghetele în cui datorită veștilor medicale pe care le-am primit. Implicarea mea în fotbal nu se va termina aici pentru că doresc să continui cumva în acest sport.
Vreau să profit de această oportunitate să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în această călători. Mă refer aici la soția mea, la familia mea, la agentul meu, la Federația de Fotbal din Zmbia, la toate cluburile pe la care am trecut, colegilor, antrenorilor și, în special, echipei de fotbal Brighton", a fost mesajul transmis de Mwepu.
Enock Mwepu a avut 6 apariții în meciurile lui Brighton în acest sezon de Premier League. 27 de goluri a reușit zambianul în întreaga sa carieră, pentru echipa națioanlă și echipele de club pe la care a trecut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo