Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Thomas Tuchel după ce a fost dat afară de la Chelsea! "Sunt devastat că s-a încheiat"

Bianca Dumitru

Publicat 12/09/2022 la 12:32 GMT+3

Thomas Tuchel a fost dat afară de șefii lui Chelsea, după ce echipa de pe Stamford Bridge a fost învinsă în prima etapă a grupelor Champions League de Dinamo Zagreb. Antrenorul a comentat despărțirea de londonezi, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel s-a despărțit în urmă cu aproape o săptămână de Chelsea, fiind dat afară după înfrângerea suferită în fața celor de la Dinamo Zagreb, în meciul din prima etapă a grupelor Champions League.
Prima reacție a antrenorului după demitere a venit abia duminică seară. Germanul a postat un mesaj pe rețelele de socializare, declarându-se "devastat" de faptul că a fost nevoit să plece de la Chelsea.
De asemenea, Tuchel a vorbit despre ceea ce a trăit la Londra, arătându-se recunoscător fanilor și onorat de a fi parte a istoriei acestui club.
"Aceasta este una dintre cele mai dificile declarații pe care am fost nevoit să le scriu vreodată - și este una pe care am sperat că nu va fi nevoie să o fac timp de mulți ani. Sunt devastat că timpul meu la Chelsea s-a încheiat.
Acesta este un club în care m-am simțit ca acasă, atât profesional, cât și personal. Mulțumesc mult tuturor celor din staff, jucătorilor și suporterilor pentru că m-au făcut să mă simt binevenit încă de la început.
Mândria și bucuria pe care le-am simțit când am ajutat echipa să câștige Liga Campionilor și Cupa Mondială a Cluburilor vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Sunt onorat să fi făcut parte din istoria acestui club, iar amintirile ultimelor 19 luni vor avea întotdeauna un loc special în inima mea", a notat Thomas Tuchel pe contul său de Twitter.
Thomas Tuchel a ajuns la Chelsea în ianuarie 2021, ajungând pe Stamford Bridge în locul lui Frank Lampard. El a câștigat alături de Chelsea trofeul UEFA Champions League în finala din 2021 cu Manchester City. Sezonul trecut, Chelsea a încheiat pe locul 3 în Premier League, ajungând și în finalele FA Cup și Carabao Cup, ambele pierdute la loviturile de departajare în fața lui Liverpool.
Citește și:

Thomas Tuchel, demis după eșecul de la Zagreb

Thomas Tuchel este primul mare antrenor din fotbalul european demis în acest sezon. Noii proprietari ai lui Chelsea au decis să-l dea acum afară pe antrenorul german, înainte ca sezonul să fie compromis, londonezii ratând startul atât în Premier League, cât și în Chanmpions League.
Înfrângerea de la Zagreb a fost picătura care a umplut paharul în ceea ce privește soarta lui Tuchel pe Stamford Bridge. Potrivit Daily Mail, relația lui Tuchel cu mai mulți jucători de la Chelsea s-a deteriorat în ultimele luni.
Tehnicianul nu a avut o relație foarte bună nici cu noua conducere a clubului. În această vară, germanul nu s-a ferit să se plângă de noile responsabilități pe care le-a avut în perioada de mercato. De asemenea, Tuchel s-a plâns și de despărțirea de Petr Cech din această vară, după ce clubul a fost preluat de Todd Boehly.
Demiterea lui Tuchel nu a fost deloc ieftină pentru noii proprietari de pe Stamford Bridge. Conform Daily Mail, germanul va încasa 15 milioane de euro drept compensație, sumă la care se vor adăuga alte 3 milioane de euro pentru staff-ul său. Sursa citată notează că banii pe care îi va primi Tuchel la rezilierea contractului reprezintă salariul său pe un an.
18 milioane de euro reprezintă o sumă importantă pentru aproape orice club, dar pentru unul care a cheltuit aproape 300 de milioane de euro pe transferuri în această vară nu este chiar un capăt de țară o asemenea pierdere. Todd Boehly a demonstrat prin demiterea lui Tuchel că nu are deloc răbdare și vrea să simtă gustul succesului imediat după intrarea în fotbal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo