Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul jucător care pleacă de la Liverpool în vară! Viitorul antrenor şi-a dat deja acordul pentru transfer

Cristian Mihală

Publicat 20/04/2024 la 14:29 GMT+3

Ryan Gravenberch, fotbalistul adus în acest sezon de Klopp pentru a întări mijlocul echipei, va pleca odată cu managerul german. Olandezul de 21 de ani nu a confirmat şi va ajunge, aproape sigur, la Galatasaray.

Ryan Gravenberch (Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

Văzut unul dintre marile talente ale fotbalului olandez pe vremea când evolua la Ajax, Gravenberch a fost transferat de Bayern în 2022, dar a jucat foarte puţin pe Allianz Arena.
Adus în ultima zi de mercato din vara lui 2023 pe Anfield, batavul nu l-a convins nici pe Klopp. A jucat ca titular în doar 10 partide de campionat, la acest lucru contribuind şi o accidentare pe care a suferit-o într-un mec de Cupa Ligii.
Cert e că viitorul staff al "cormoranilor" nu îl doreşte pe batav, Ruben Amorim transmiţându-le oficialilor de pe Anfield să răspundă afirmativ la oferta venită de la Galatasaray. Tehnicianul lui Sporting s-a înţeles deja cu cei din conducerea lui Liverpool pentru preluarea echipei, chiar dacă la nivel declarativ a negat acest lucru.

Gravenberch, pentru 35 de milioane de euro la Galatasaray

Turcii oferă 35 de milioane de euro pentru Gravenberch, sumă pe care oficialii de pe Anfield o consideră corectă, aceasta adăugându-se la bugetul deja impresionant pe care viitorul staff tehnic îl va avea la dispoziţie pentru întărirea echipei, în vară.
Liverpool i-a plătit 40 de milioane de euro lui Bayern pentru pentru Gravenberch, dar va accepta să îl vândă pe mijlocaş în uşoară pierdere, mai ales că Ruben Amorim vrea să vină la pachet pe Anfield cu Goncalo Inacio. Acesta a jucat în general ca fundaş central pentru "lei", dar poate juca şi ca închizător, poziţie pe care se pare că tehnicianul portughez îl va folosi în mandatul său la gruparea din Premier League.
În ceea ce îl priveşte pe Gravenberch, acesta a fost puţin reticent iniţial privind o mutare în Turcia, dar a revenit la sentimente mai bune, salariul oferit de gruparea din Istanbul şi proiectul Galatei convingându-l. Formaţia cim-bom are în prezent o formaţie înţesată de vedete şi ambiţia clubului e să ajungă în optimile de finală ale Ligii Campionilor sezonul viitor. Nu ar fi o performanţă ieşită din comun pentru un club care are o constelaţie de staruri (Muslera, Davinson Sanchez, Aurier, Ziyech, Ndombele, Mertens, Zaha, Carlos Vinicius sau Icardi).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo