Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Firmino, lovitură de teatru! Incredibil unde va evolua din vară, după despărțirea de Liverpool

Cristian Mihală

Actualizat 21/04/2023 la 12:35 GMT+3

Roberto Firmino se va despărți de Liverpool la finalul acestui sezon. Deși a avut oferte extrem de atractive din punct de vedere sportiv, se pare că brazilianul a ales o destinație neașteptată pentru a-și continua cariera: Galatasaray.

Roberto Firmino marque contre Manchester United, le 5 mars 2023

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu o lună și jumătate, Firmino l-a anunțat pe Klopp și pe oficialii lui Liverpool că nu își va prelungi înțelegerea scadentă în vară și va da curs unei noi provocări.
Vorbim de un jucător world class, care, dincolo de cifrele foarte bune, e un fotbalist de echipă, care creează mereu culoare pentru coechipieri și pune întotdeauna interesul clubului înaintea mizelor personale.
Ca atare, Barcelona și Roma s-au înscris imediat pe lista de echipe mari interesate de serviciile sud-americanului, dar acesta a luat o decizie surprinzătoare. La doar 31 de ani, Firmino a decis să meargă în Turcia, acolo unde fotbaliștii mari ajung abia în ultima etapă din carieră.
Părțile s-au înțeles deja verbal și semnarea contractului rămâne doar o formalitate. Probabil că la convingerea brazilianului a contat și salariul oferit de turci: 12 milioane de euro/an, la care se adaugă o consistentă primă de instalare și bonusuri de obiective.
Nu doar banii au fost decisivi în convingerea lui Firmino să aleagă gruparea "cim bom". Șefii Galatei propun un proiect interesant, pe lista lor de întăriri pentru la vară figurând și alte nume importante: Naby Keita (aflat și el la final de contract cu Liverpool), Moussa Dembele (Lyon) sau Jonathan Bamba (Lille).

Firmino, eșențial pentru Klopp și Liverpool

Firmino este unul dintre jucătorii cei mai importanți pentru succesul din istoria recentă a lui Liverpool, contribuind decisiv la succesele "cormoranilor". Într-o perioadă de opt ani, brazilianul a câștigat tot ce se putea pe Anfield. Transferat de la Hoffenheim, în vara anului 2015, pentru 41 de milioane de euro, Firmino a cucerit printre altele un trofeu de Liga Campionilor, titlul în Premier League, o cupă a Campionatului Mondial al Cluburilor.
Deși în acest sezon el nu a fost utilizat la fel de des ca în campaniile precedente, aportul ofensiv al lui Firmino a rămas unul decisiv. În 32 de meciuri în toate competițiile, "Bobby" a înscris 11 goluri.
Jurgen Klopp a sperat până în ultimul moment că Firmino va prelungi înțelegerea cu Liverpool, dar fotbalistul a avut nevoie de o nouă provocare în carieră.
"Da, m-a surprins puțin (n.r. decizia lui Firmino de a pleca de la Liverpool). Dar îi respect decizia în totalitate. E ceva normal în acest tip de relație lungă pe care o avem. Este un jucător foarte special și vreau să încheie această poveste minunată cu un final pozitiv. Amintirea lui va rămâne aici cu noi multă vreme", a spus Jurgen Klopp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo