Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Robotul" Haaland și-a încărcat bateriile! Hattrick cu Wolves, iar City se apropie la 2 puncte de Arsenal

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/01/2023 la 17:56 GMT+2

Manchester City a câștigat cu 3-0 partida cu Wolverhampton din campionat, Erling Haaland marcând un hattrick și doborând noi recorduri. Echipa lui Guardiola s-a apropiat la 2 puncte de Arsenal, care are însă două meciuri în minus.

Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring the team's third goal and hattrick during the Premier League match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at Etihad Stadium on January 22, 2023 in Manchester

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Manchester City s-a impus cu 3-0 în fața lui Wolves, într-o partidă jucată pe teren propriu. Erling Haaland a marcat toate golurile partidei, doborând noi recorduri și ajungând la 24 de goluri în doar 19 meciuri jucate.
Prima ocazie importantă a lui Manchester City a avut loc în minutul 18. Haaland a primit o pasă în adâncime de la De Bruyne, iar norvegianul a încercat să finalizeze la colțul lung, lovindu-se de intervenția excelentă a portarului advers.
10 minute mai târziu, Jack Grealish a forțat deschiderea scorului, trimițând o torpilă de la aproximativ 25 de metri, punându-l la grea încercare pe Jose Sa. Înainte ca Manchester City să deschidă scorul, Rodri a avut și el o ocazie bună de a marca, printr-un șut de la distanță.
Erling Haaland a deschis scorul în minutul 40, dintr-o centrare excelentă a lui Kevin De Bruyne. Belgianul i-a pus mingea pe cap atacantului și a devenit jucătorul cu cele mai multe assit-uri în toate competițiile din top 5 ligi europene.
La doar 5 minute după pauză, Manchester City și-a dublat avantajul dintr-un penalty făcut de Ruben Neves. Același Haaland a marcat fără emoții, trimițându-l pe portar în partea opusă față de cea în care a șutat.
După doar 4 minute, "Robotul" a făcut hattrick-ul, după o eroare uriașă a defensivei adverse, care i-a permis să scape singur spre poartă. Haaland a marcat cu poarta goală, cu tot efortul fundașilor, care au încercat să îl oprească și a fost schimbat după o oră de joc, întrucât lucrurile erau clare.
Citește și:

Manchester City s-a apropiat la 2 puncte de Arsenal în fruntea Premier League

Acesta a fost al 4-lea hattrick al lui Haaland de când a ajuns în Premier League. De doar 19 partide a avut nevoie atacantul pentru a atinge această bornă, depășind atacanți de clasă, care au avut nevoie de mult mai multe meciuri pentru a ajunge la 4 meciuri cu cel puțin trei reușite. Este cazul lui Van Nisterlooy, care a avut nevoie de 65 de meciuri, a lui Luis Suarez (81 de meciuri), Alan Shearer (86) sau Robbie Fowler (89 de meciuri).
Totodată, Haaland a ajuns la 24 de reușite de când a ajuns în campionatul Angliei, mai multe decât golgheterii din ultimele 4 sezoane. Aubameyang, Salah, Mane, Vardy, Kane sau Son, nu au reușit să marcheze mai mult în ultimii ani în 38 de etape.
City a mai fost periculoasă prin Alvarez, care a ratat din poziție de singur cu portarul, dar și Gundogan a irosit o șansă uriașă în minutul 80, atunci când a trimis cu capul peste poartă din careul mic.
Clasament Premier League:
  • 1. Arsenal - 47 de puncte (18 meciuri)
  • 2. Manchester City - 45 de puncte (20 de meciuri)
  • 3. Newcastle - 39 de puncte (20 de meciuri)
  • 4. Manchester United - 39 de puncte (19 meciuri)
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo