Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rojo, tranșant la adresa unui star de la United: "Juca doar pentru că a fost scump!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/04/2023 la 11:07 GMT+3

Marcus Rojo, fostul jucător al celor de la Manchester United, l-a pus la zid pe un fost coechipier de-ai săi. Argentinianul l-a criticat în termeni duri pe Harry Maguire, cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, susținând că singurul motiv pentru care acesta a jucat și joacă e legat de suma transferului (87 de milioane de euro).

Marcos Rojo is staying with Manchester United (Martin Rickett/PA)

Credit imagine: PA Sport

Articol scris de Achim Sturzu
Marcus Rojo, fostul jucător al celor de la Manchester United în perioada 2014-2021, l-a atacat pe Harry Maguire, al cărui transfer de la Leicester la "diavolii roșii" din 2019 reprezintă cea mai mare sumă plătită pentru un fundaș în istoria fotbalului.
Argentinianul l-a acuzat pe Ole Gunnar Solksjaer, fostul tehnician al clubului de pe Old Trafford, că îl folosea pe Maguire doar pentru că a fost foarte scump.

Rojo, critici dure la adresa lui Harry Maguire

Argentinianul a discutat, într-un interviu pentru TYC Sports, despre perioada petrecută la Manchester United. El a dezvăluit că Harry Maguire era utilizat doar pentru suma exorbitantă a transferului său, declarându-se foarte fericit de faptul că fundașul englez și-a pierdut locul de titular în formația lui Ten Hag.
"În 2019 mă descurcam foarte bine în Anglia. Jucam bine în Europa League, dar eram foarte supărat pe antrenor (n.r.Ole Gunnar Solksjaer) pentru că îl punea pe Maguire ca titular în locul meu. Mă bucur foarte mult că Lisandro Martinez l-a înlocuit, acum, în primul 11.
Într-o zi m-am dus în biroul lui Solksjaer și i-am spus că ori mă va folosi ca titular, ori voi pleca la alt club. I-am explicat că aș fi meritat să joc. Dar el mi-a spus că Maguire trebuie să joace indiferent de orice, pentru că au plătit atâția bani pe el. Deja făcea greșeli în aproape fiecare meci, și i-am spus lui Solksjaer să mă lase să joc.", a declarat Rojo.
Transferul lui Maguire la Manchester United, pentru care "diavolii roșii" au plătit 87 de milioane de euro, l-a făcut pe Rojo să fie utilizat din ce în ce mai puțin. În 7 ani petrecuți pe Old Trafford, argentinanul a evoluat în doar 122 de partide. În sezonul 2019/2020, Ole l-a folosit ca titular, în Premier League, doar într-o singură ocazie.
Rojo este acum căpitanul celor de la Boca Juniors, echipă care se află pe locul 18 din 28 în prima ligă din Argentina. El a mai jucat pentru Spartak Moscova, Sporting Lisabona și pentru Estudiantes, club la care și-a început cariera și la care a petrecut un sezon sub formă de împrumut ( 2020/2021). În vitrina sa de trofee se numără o cupă Libertadores, 2 titluri ale ligii Argentine, o Cupă FA și un trofeu Europa League.

Maguire și-a pierdut locul de titular la United

Maguire, care a venit la Manchester United în 2019 pentru 87 de milioane de euro, este unul dintre cei mai contestați jucători ai clubului. Jucătorul, care a fost căpitanul "diavolilor roșii", a fost înlocuit în acest sezon de Lisandro Martinez care a devenit titular incontestabil.
În Premier League, Maguire a strâns doar 13 apariții, iar cota sa de piață de pe Transfermarkt s-a prăbușit de la 70 de miloane de euro la 25. Ultima sa apariție pentru clubul de pe Old Trafford a fost în înfrângerea împotriva celor de la Sevilla, scor 3-0, meci ce a rezultat în eliminarea din Europa League. Manchester United se află în acest moment pe poziția a 4-a în campionat, la 2 puncte în spatele ocupantei locului 3, Newcastle.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo