Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo, în cădere liberă! Cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști din Premier League

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2022 la 14:23 GMT+3

Site-ul Transfermarkt.com a actualizat cotele de piață ale unor fotbaliști din Premier League. Erling Haaland este în continuare cel mai valoros, în timp ce Cristiano Ronaldo a pierdut peste 30% din cotă. Cea mai mare creștere a valorii de piață a înregistrat-o Antony.

Cristiano Ronaldo of Manchester United looks on before the Premier League match between Manchester United and Liverpool FC at Old Trafford on August 22, 2022 in Manchester, England

Credit imagine: Getty Images

La finalul perioadei de mercato din vară, specialiștii de la site-ul Transfermarkt au modificat valorile de piață ale unui procent de 40% dintre fotbaliștii din Premier League.
Conform actualizării cotelor, topul celor mai valoroși 10 jucători din campionatul Angliei a rămas neschimbat, avându-l în frunte pe Erling Haaland, care are o cotă de 150 de milioane de euro.
Norvegianul de la Manchester City este urmat în clasament de Phil Foden, Harry Kane și Mohamed Salah, care sunt estimați la 90 de milioane de euro, podiumul fiind completat de Bruno Fernandes și Kevin de Bruyne, cu valori de piață de 85 de milioane de euro.
Top 10 cei mai valoroși fotbaliști din Premier League:
Top 10 cei mai bine cotați jucători din Premier League

Antony, marele câștigător

Actualizările cotelor l-au adus în top 15 pe Antony, care a cunoscut o creștere de peste 50% a valorii sale. Fotbalistul recent transferat de Manchester United este evaluat acum la 75 de milioane de euro, față de 35 de milioane de euro cât valora anterior.
Aceasta este cea mai importantă creștere a unei cote în Premier League, brazilianul fiind urmat în top de doi reprezentanți ai lui Chelsea, Marc Cucurella și Wesley Fofana, ale căror valori de piață au crescut cu până la 50%. Spaniolul este cotat la 55 de milioane de euro (față de 28 de milioane de euro), iar francezul a câștigat 20 de milioane de euro, cota sa fiind acum de 65 de milioane de euro.
La polul opus, Cristiano Ronaldo este pe locul 2 în topul fotbaliștilor care au pierdut cel mai mare procent din cota de piață. Portughezul este evaluat în prezent la 20 de milioane de euro, cu 10 milioane mai puțin decât la precedenta actualizare.
Citește și:

Southampton, creștere impresionantă

La nivelul echipelor, Leicester este formația care a pierdut cel mai mult din valoare. Lotul este estimat acum la 454,1 milioane de euro, cu 24,2 milioane de euro mai puțin decât la precedenta actualizare a cotelor de piață. Dintre jucătorii lui Brendan Rodgers, Caglar Soyuncu a înregistrat cea mai dură scădere a valorii, de la 40 la 28 de milioane de euro.
La polul opus, cea mai mare creștere a cotei de piață a unei echipe a fost întregistrată de Southampton, care valorează acum 316,05 milioane de euro, față de 73,2 milioane de euro.
În lotul lui Ralph Hasenhuttl se regăsesc 3 jucători cu cote de 25 de milioane de euro și unul care are o valoare de piață de 32 de milioane de euro. Romeo Lavia este jucătorul lui Southampton a cărui cotă a explodat în ultimele săptămâni, el ajungând de la 2 la 25 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo