Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rooney crede că Haaland va fi decisiv pentru City în lupta la titlu: ''O va face mai bună''

Andrei Nicolae

Publicat 07/08/2022 la 18:19 GMT+3

Erling Haaland este de departe transferul verii din acest sezon, iar Wayne Rooney crede că norvegianul ca fi providențial pentru Pep Guardiola în lupta la titlu. Fostul jucător al lui United a scris pentru The Sunday Times despre impactul pe care nordicul îl va avea asupra jocului "cetățenilor", în viziunea sa.

Erling Haaland kan få sin officielle debut for Manchester City lørdag mod Liverpool. Se kampen fra 17.30 på discovery+ og Canal 9.

Credit imagine: Eurosport

Haaland va debuta astăzi pentru City în Premier League, în partida de pe London Stadium în fața lui West Ham. Wayne Rooney, legenda rivalilor din Manchester, l-a remarcat pe norvegian încă din Supercupa Angliei și este convins că că jucătorul de 22 de ani va fi un pion important în planul lui Guardiola.
"Am văzut [în Supercupa Angliei] cum transferul lui City confirmă de ce va da multe goluri în Anglia și va face diferența în cursa pentru titlu, în opinia mea. Este un motiv major pentru care o văd pe City menținându-și titlul de campioană.
Liverpool este o echipă incredibilă și poate bate pe oricine într-o zi bună, dar cred că, de-a lungul terenului, City are jucători mai buni și sunt o trupă mai bună. Am văzut mulți jucători care vin în Premier League cu așteptări mari și nu funcționează, dar am un sentiment că nu va fi și cazul lui Haaland.
O va face pe City mai bună, va gestiona totul și le va oferi un avantaj peste Liverpool. Dacă va avea un start bun de sezon, cred că poate deveni un superstar în campionat", a declarat antrenorul lui D.C. United, citat de Daily Mail.
Citește și:

Rooney, despre mutările lui Guardiola

Fostul internațional englez a vorbit și despre campania de transferuri făcută de de tehnicianul lui City, punctând de asemenea despărțirile "cetățenilor" de Sterling și Jesus. Rooney a asemănat tactica lui Pep cu cea a lui Alex Ferguson, din perioada în care antrena la Manchester United.
"Mulți au fost surprinși că Guardiola l-a lăsat pe Raheem Sterling să plece. Eu am fost și nu am fost. E genul de schimbare pe care Sir Alex Ferguson o făcea la United. După ce am câștigat campionate el mai degrabă schimba lucruri decât să aștepte și să creadă că o să câștige din nou făcând aceleași lucruri."
Manchester City va debuta în noul sezon de Premier League în fața lui West Ham, astăzi de la ora 18:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo