Mohamed Salah este unul dintre cei mai buni jucători din istoria recentă a lui Liverpool, însă aventura egipteanului pe Anfield s-ar putea termina într-un mod mai puțin așteptat. Contractul său este valabil doar până în 2023 și deocamdată nu s-a ajuns la un acord de prelungire, deși discuțiile au început de o bună bucată de timp.
Conform Daily Mail, Salah are un salariu de 240.000 de £ pe săptămână, dar vrea o mărire de până la 400.000 de £ pentru a-și pune semnătura pe un nou contract. Liverpool ezită însă să-i ofere acest salariu. Șefii de pe Anfield nu vor să creeze un ecart foarte mare între salariile celor mai importanți jucători din echipă, iar dacă i-ar respecta pretențiile lui Salah s-ar ajunge într-o asemenea situație.
Liverpool a arătat, cel puțin în epoca Jurgen Klopp, că ia mereu cele mai bune decizii în privința jucătorilor. În viziunea oamenilor care conduc destinele "cormoranilor" niciun jucător nu este mai presus de club și nici măcar Salah nu va fi privilegiat. De aceea, Liverpool va acționa obiectiv în privința egipteanului, lăsând la o parte sentimentele.
Premier League
Mohamed Salah, omul record în Premier League! Performanța incredibilă atinsă de starul lui Liverpool
07/08/2022 LA 09:09
Citește și:

Liverpool, gata să-l vândă pe Salah! Real Madrid monitorizează situația

Sursa citată scrie că Liverpool e gata să-l vândă pe Salah în această vară dacă acesta nu acceptă prelungirea contractului în condițiile impuse de club, care presupun o mărire de salariu, dar nu una pe placul fotbalistului. Liverpool nu poate risca să-l piardă gratis pe Salah în vara anului viitor și de aceea ar prefera să renunțe acum la el, deși din punct de vedere sportiv ar fi o mare pierdere, mai ales după ce și Mane a plecat de pe Anfield.
Jurnaliștii englezi scriu că Liverpool ar fi de acord să-l vândă pe Salah pentru 60 de milioane de £. Evident, vor fi destule cluburi mari care vor lua în calcul oportunitatea de a-l lua pe egiptean, iar Real Madrid pare cea mai interesată. Campioana Europei i-a prelungit contractul lui Rodrygo, dar transferul lui Salah nu este exclus 100%.
Realul a cheltuit doar 80 de milioane de € în această vară, pe Tchouameni, iar bugetul salarial al clubului a fost eliberat prin plecările lui Bale, Isco sau Marcelo, deci madrilenii și-ar putea permite aducerea lui Salah. În plus, Liverpool ar mai putea scădea din preț dacă "Faraonul" nu va semna un nou contract, astfel că am putea asista la o mutare de răsunet în următoarea perioadă.
Rămâne de văzut cum se va termina această poveste, dar cert este că Jurgen Klopp nu e sigur că-l va avea pe Salah și în sezonul viitor. Totuși, Liverpool trebuie să ia cea mai bună decizie din punct de vedere economic și asta ar putea fi vânzarea starului.
Chiar și așa, Liverpool va rămâne o forță: Firmino, Luis Diaz și Diogo Jota sunt deja certitudini, iar tinerii Harvey Elliott și Fabio Carvalho au arătat că au potențialul de a ajunge la valoarea lui Salah și Mane. În plus, venirea lui Darwin Nunez oferă premisele unui atac puternic în noul sezon.
Premier League
Liverpool, debut cu stângul în Premier League! A obținut un singur punct pe terenul lui Fulham
06/08/2022 LA 13:26
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
02/07/2022 LA 06:03